Hier kun je het lekkerst Indiaas eten in Nederland

Na wat intense reisjes en de beste reisbestemmingen van India, is het tijd voor ETEN!
Het is allemaal leuk dat we digitaal de wereld rond reizen maar digitaal eten wordt lastig. Daarom breng ik de Indiase keuken naar jullie toe! Naja niet in je huis, maar wel in Nederland! Ik ga jullie de beste Indiase restaurants van Nederland laten zien waar jij binnenkort het lekkerst Indiaas kunt eten in Nederland! Maar, eerst nog even wat info over de keuken.

Wereldreis?!? Waar ben ik beland? Check even de about page en reis met ons mee!

akhil-chandran-204546-1.jpg

De keuken in India

De keuken in India is heel erg divers. De Indiase bevolking houdt van eten met veel verschillende soorten kruiden in hun gerechten. Omdat we eerder al gezegd hadden dat India ook wel gezien wordt als werelddeel, is het vrij lastig om in één keer te vertellen wat de Indiase bevolking eet. Dit zijn in ieder geval de kenmerken van de typisch Indiase keuken:

  • Vele verse kruiden en specerijen
  • Vegetarisch gerechten
  • Pittige gerechten
  • Verschillende verse curry’s met rijst
  • Grote schotels met verschillende soorten gerechten
  • Naanbrood
  • Tandoori

Er zijn honderd redenen waarom je de Indiase keuken zou moeten proberen en daarom gaan wij het gewoon ervaren in de lekkerste restaurants. Heb je al honger?

Kat honger

De vijf beste Indiase restaurants in Nederland

1. Royal Curry Leidschendam

Ruik je de Indiase kruiden al? Royal Curry is opgezet uit één droom van twee ondernemers. Waarom de Indiase keuken? Omdat ze dol zijn op deze keuken en het heel graag willen delen met iedereen die hier gek op is. Of juist voor de mensen die de Indiase keuken nog moeten ontdekken (guilty, that’s me). Met alle liefde zal je in Royal Curry worden ontvangen en zul je de eindeloze smaken proeven die het Indiase eten jou te bieden heeft! Oja, ze hebben ook een leuk terrasje, lekker voor in de zomer. Schiet een beetje op hoor, ik zit al!

Royal Curry

2. Indian Bay Dreams Scheveningen

Het lijkt net een paleis hé? Toch is het echt een restaurant die dan ook puur focust op het echte Indiase eten. Wij Nederlanders en Europeanen zijn best wel gewend om lekker onze eigen mix te maken in de keuken waardoor het hele effect weg is. Indian Bay Dreams laat dit niet gebeuren! Ze zijn vooral gefocust op de Noord-Indiase keuken en gebruiken dan ook echt puur alleen de ingrediënten en combinaties die ze in Noord-India ook gebruiken. Wanneer je hier zult eten proef je de traditionele kruiden en de passie voor de Indiase keuken! Niet voor niets ook met een kok die al ruim 35 jaar ervaring heeft in de Indiase keuken.

indian bay dream.png

3. Mamta Harderwijk

Hmmm.. De geur van de Indiase keuken is al van ver te ruiken. En ja, er is weer een terras! Mamta is een knus restaurant op een prachtige locatie in Harderwijk. Hou je van pittig eten, dan zit je goed! Kan je nou niet goed tegen pittig eten? Dan zit je ook goed! Mamta wil het voor iedereen gezellig en lekker maken waardoor ze een overheerlijk afwisselende menukaart gecreëerd hebben. Ontdek het hier!

Mamta.jpg

4. Restaurant Indian Way Nijmegen

Let’s do it the Indian Way! De Indiase bevolking maakt alles vers en gooien er geen rare E-nummers tussen zoals wij Europeanen helaas vaak doen. Indian Way maakt dan ook alles vers en maakt gebruik van goede en natuurlijke producten. De keuken biedt veel diversiteit. Het is 100% halal en biedt vegetarische maar ook veganistische producten. Oja, en er is weer een terras! Fantastisch toch?

indian-way-terras-18d12

5. Curry’s Centrum Rotterdam

Welkom in het super gastvrije Rotterdam en dan wel in het hartje van het centrum bij Curry’s! Zoals je hoort kun je er zeker curry eten en niet zo maar een curry. Ook hier maken ze gebruik van verse ingrediënten en de puurste producten zodat jij een smaakexplosie kunt verwachten. Curry’s geeft jou het gevoel dat je welkom bent en dat ze alle tijd van de wereld voor jou hebben om het naar je zin te maken. Daarnaast hebben ze dan ook nog is een mooie prijs/kwaliteit verhouding.

Curry's Centrum Rotterdam

Hmmm, al zin in Indiaas eten? Mocht je nou toch even het geld niet hebben om in één van deze heerlijke restaurantjes te eten, geeft dat helemaal niet! Als afsluiter van onze reisbestemming India, heb ik namelijk twee heerlijke Indiase recepten die ik met jullie ga delen donderdag van de chefkoks van twee van de bovenstaande restaurants! We worden echte Indiase kitchen queens/kings. I can’t wait!


Heb je nog leuke aanvullingen of opmerkingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!

Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash
Bronnen: IndiawebTripadvisor

 

17 gedachten over “Hier kun je het lekkerst Indiaas eten in Nederland

  1. Dan hebben jullie Indian Curryhouse op de Thomsonlaan in Den Haag zeker vergeten of overgeslagen. Alsof je in Groot Brittanië bent zo goed. Voor ons nummer één !

    Like

  2. Ik ben gek op Indisch eten! In Londen leerde ik het kennen, en ik heb tot nu toe daar altijd het lekkerst Indisch gegeten. Maar Rotterdam ga ik zeker ook uitproberen als we in Nederland zijn.

    Like

  3. Probeer ook eens restaurant The Clay Oven in de Herenstraat in Rijswijk (Zh). Erg Indiaas, verfijnd, betaalbaar en met ontzettend vriendelijk personeel. Echt een aanrader.

    Like

Plaats een reactie