De leukste dieren die je kunt spotten in India

Welcome to animal paradise! Vorige keer hebben we pretty Taj Mahal, Mumbai en Goa bezocht. Ik hoop dat je van dieren houdt, anders zit je voor deze reis echt even verkeerd. Vandaag gaan we namelijk een tour doen door het Mhadei Wildlife Sanctuary nationaal park in Goa. We gaan de leukste dieren spotten die India heeft. Dit zal wel even wat tijd in beslag gaan nemen. Daarom zullen we hier ook slapen en is dit onze enige bestemming voor vandaag! Ga je mee op safari?
Reistijd:
2 uur en 13 minuten

Wereldreis?!? Waar ben ik beland? Check even de about page en reis met ons mee!

Mhadei Wildlife Sanctuary

Een nationaal park is een park die beschermd is door de overheid. Het welzijn van de dieren staat voorop! Zo dus ook het Mhadei Wildlife Sanctuary nationaal park. Met een persoonlijke gids gaan we de bijzondere dieren van India ontdekken. Deels gaan we met safari auto’s maar we gaan ook af en toe lopend. Trek dus wel goeie schoenen aan en een lange broek met hoge sokken sokken eronder. Dit is voor de diertjes en insecten die we liever niet aan onze benen willen!

Safari India, Goa

De 6 dieren in India die we gegarandeerd gaan zien

1. Voor Indische Hoelman

Voor de Hindoes is dit aapje heel erg heilig. Als er een groep van deze schattige aapjes in jouw dorpje zit, dan is het normaal dat jij als bewoner eten gaat brengen naar deze aapjes. Zij leven dan van jouw offers in ruil voor hun heiligheid.

Black Faced Langur

2. Barking deer

Je zou zeggen, in Nederland zitten ook hertjes, waarom zou ik ze dan moeten zien in India? Ten eerste zijn ze gewoon heel schattig en ten tweede is de kans hier gewoon heel groot dat je ze tegenkomt in grote groepen. Heb je dat ooit in Nederland gezien?

Barking Deer

3. Loewak

Wat kan hier nog over gezegd worden? Dit is toch cute? Ze worden ook wel Toddy cats genoemd omdat ze niet zonder palmbloem sap kunnen leven. Wanneer je palmbloem sap bewerkt wordt het drankje Toddy genoemd. Vandaar de Toddy cat. Wij zoeken dan ook even goed tussen de palmbloemen want daar gaan we ze zeker tegenkomen.

Toddy Cat

4. Slangen

Ja, je leest het goed. India heeft heel erg veel slangen. Maar wees niet gevreesd want ze zijn echt niet allemaal giftig en zodra jij er eentje ziet, is hij al verdwenen. Als je de slang ziet die hieronder staat, dan moet je wel even weg van waar je bent. Het is de Russels adder die enorm giftig en dodelijk is. Je moet wel goed onthouden dat slangen alleen aanvallen als ze zich bedreigd voelen!

Russell_s adder

5. Zwartnekhaas

Op open vlaktes maar ook tussen de bosjes vinden we de slimme zwartnekhazen die niet houden van de kou. Ze zijn slim omdat ze lekker in de warmte leven en niet als de Nederlandse hazen in de kou. De zwartnekhazen leven namelijk alleen in tropische temperaturen over de hele wereld.

zwartnekhaas2.jpg

6. Herpestes smithii

Dit mysterieuze beestje laat zich niet erg kennen. Het leeft in bomen, jaagt ’s nachts en is erg klein maar toch ook pluizig. Niemand weet echt eigenlijk wat dit beestje uitvoert.
We bekijken hem daarom ook van een afstandje.

Herpestes smithii

 

De 6 bijzondere dieren in India die we minder gegarandeerd gaan zien

1. Zwarte panter

Hou je van katten? Meto! Deze moeten we alleen van een grote afstand bekijken, als we ze überhaupt zien. Deze dieren zijn namelijk een pro in verstoppen en door hun zwarte vacht niet goed te zien. Het is één van de meest agressieve dieren ter wereld.

leopard-1147989_1920.jpg

2. Lippenbeer

Vanwaar deze vreemde naam? Omdat hij wat aparte lippen heeft, lekker letterlijk genomen. Het beertje kan goed klimmen en is overdag eigenlijk alleen maar bezig met voedsel zoeken. Uiteraard staat honing hoog op het menu, zoals bij iedere beer. Dit bijzondere diertje is helaas erg aan het uitsterven door stroperijen dus de kans dat wij ze zien, is helaas heel klein.

sloth-bear-1136129_1920.jpg

3. Luipaard

Terug naar de panters! Luipaarden zijn panters, ze hebben alleen een andere naam gekregen. Deze katachtige zijn net zo gevaarlijk als iedere panter, heel mooi maar heel gevaarlijk. Op onderstaande foto zie je twee luipaarden naast elkaar liggen. Dit gebeurt in werkelijkheid bijna nooit. Het zijn extreme einzelgangers.
leopard-2796526_1920.jpg

4. Mouse deer

Maak kennis met het kleinste hertje van de herten familie. Hij is schattig en is kleiner dan een kip! Omdat het zo klein is, heeft het diertje dan ook de naam mouse deer gekregen. In het Nederlands heet hij eigenlijk de Chevotain.

Mouse-deer_Singapore_Zoo_2012

5. Tijger

Een katachtige, again! Je zou het misschien niet verwachten maar deze katachtige, houdt van zwemmen. We kunnen ze dus ook in meren tegenkomen. En voor dit dier hoef ik je geeneens te waarschuwen, kijk zelf maar naar de tanden.
tiger-2871203_1920.jpg

6. Giant squirrel

Wow! het lijkt geeneens meer op een eekhoorn. Ze leven wel als een normale eekhoorn in de bomen. Dit diertje verstopt zich altijd doordat het een wat vreemd karakter heeft. Hij is erg wantrouwend en waakzaam. De kans is erg klein dat we dit mooie beestje zien.

Voor-Indische reuzeneekhoorn

Al de bijzondere diertjes die we niet zo snel tegen gaan komen, zijn dan ook zeldzame dieren. Vele dieren zijn in gevaar voor uitsterven en zijn misschien zelfs niet langer meer onder ons. Hoe zonde zou dit zijn? World Animal Protection zet zich in voor alle dieren in de wereld en helpt ook deze dieren. Wil jij ook een handje helpen? Check dan even deze website om te kijken wat je kunt doen. Doneren hoeft geeneens! Het tekenen van een petitie helpt ook mee!

Slapen in de jungle

overnachting nationaal parkl.png
Farm stay – Papayaafarm

Dat was onze safari in Goa met de bijzondere dieren die India heeft. Ik hoop dat jullie een fantastische tijd hebben gehad! Ik heb er in ieder geval erg van genoten met jullie! We gaan vanaf dit punt terug naar Mumbai waar we over ongeveer een week gaan vliegen naar het volgende land. In de tussentijd ga ik jullie alles vertellen over het eten in India. En ja, wij digitale wereldpadvinders reizen de wereld rond, maar het is toch ook wel heel cool om een beetje van India te proeven in ons eigen kikkerlandje. Volgende week ga ik jullie daarom tips geven waar je het beste Indiaas kunt eten in Nederland en share ik wat recepten met jullie van echte India experts. Tot donderdag!


Heb je nog leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!

Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash
Bronnen: Indiaweb, Lonelyplanet& Lokale vvv’s/websites

11 gedachten over “De leukste dieren die je kunt spotten in India

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s