Reis 2 – De beste bestemmingen in India die wij nu gaan bezoeken

Vorige week hebben we onze reis in India uitgestippeld! We hebben de leukste plekjes gezien in New Delhi en Rishikesh! Nu is het tijd voor wat minder natuur en meer zand! We gaan namelijk naar de regio Rajahstan en vervolgen onze reis naar de prachtige sprookjesachtige plaatsen Jaisalmer & Jaipur. We vertrekken per privé bus vanuit onze vorige bestemming Rishikesh naar Jaisalmer. Reistijd: 14 uur en 18 minuten. Ja het is lang maar we zullen onderweg uren fantastisch uitzicht hebben.

Bestemming #3 India|Jaisalmer

Jaisalmer, een unieke plaats die ook wel ‘de gouden stad’ genoemd wordt door haar gouden gloed. De stad zit bomvol geschiedenis met name door de grote handel die er werd gedaan rond het jaar 1800. Wanneer je deze stad binnenstapt, heb je het gevoel dat je terug de geschiedenis in gaat. Het voelt aan als een waar sprookje en is dan ook wel steeds bekender onder de toeristen.

india-919195_1920.jpg

Jaisalmer Fort

Het is weer tijd voor een UNESCO bezienswaardigheid! Het Jaisalmer Fort is onderdeel van 5 verschillende gebouwen die één UNESCO vormen, allen in de deelstaat Rajahstan.
Als je de foto zo zou zien, zou je denken dat het gewoon een oud fort is en dat het alleen gebruikt wordt om te bezichtigen. Maar de Indiase bevolking denkt daar anders over. In het fort wonen nog 3000 mensen. Naast huizen vind je in het fort bijvoorbeeld ook tempels, hotels, winkels en restaurants. Hier gaan we natuurlijk even rondslenteren.
Meer zien? Check deze video voor een tour door het bijzondere fort!

Fort Jaisalmer

Bada Bagh

Next sightseeing point; Bada Bagh a.k.a. Big Garden. Wij staan hier met de ondergaande zon, omdat de zon een mooi goud effect geeft over de gele zandsteen (daar is de gouden stad weer). Maar heel cool die gouden gloed maar wat is de Bada Bagh eigenlijk? Het is een grafmonument speciaal gemaakt als eerbetoon voor één van de voormalige leiders Jaisal Singh. Hierna is het monument alleen nog maar uitgebreid en is er voor meerdere leiders een eerbetoon gemaakt.

Bada Bagh

Desert National Park

Welcome peepz! We staan nu in het grootste national park van India, en wel in de woestijn! We gaan een jeep safari maken om de coolste dieren hier te spotten. Ik moet jullie helaas teleurstellen dat we niet gaan kameel rijden. Die kameeltjes hebben zoveel toeristen te verdragen elke dag, daar gaan wij niet aan meedoen! Dus welke dieren kunnen we tegenkomen? Heel veel bijzondere vogels zoals adelaars en gieren. Maar ook de bedreigde Indische Trap. Naast vogels zijn er ook veel antilopen te vinden. We gaan proberen alle diertjes te spotten en overnachten vanavond in een tentje, in de woestijn en genieten van de rust en de prachtige natuur! Oja, kijk wel uit voor de slangen! Ik wil jullie niet bang maken maar India staat bekend als één van de gevaarlijkste slangenlanden ter wereld.

Woestijn India


Waar gaan we eten? De lekkerste restaurants natuurlijk!

Rooftop restaurant Pleasant Haveli
1. Rooftop restaurant – Pleasant Haveli
Restaurant Romany Jaisalmer.png
2. #1 restaurant Jaisalmer – Restaurant Romany

En waar slapen we?

hotel Jaisalmer.jpg
Killa Bhawan | Slapen in het Jaisalmer fort

Bestemming #4 India|Jaipur

Welkom in de pink city van India en hoofdstad van de deelstaat Rajasthan! Jaipur is één van de meest kleurrijke steden ter wereld en heet dan ook de pink city door haar roze gebouwen. In Jaipur vind je historische gebouwen, prachtige rivieren en bergen. De stad is al jaren een toeristische trekpleister. Niet alleen door de ware schoonheid van de stad maar ook om het eten en shoppen! Jaipur has it all! We gaan de stad heerlijk ontdekken met de fiets met uw persoonlijke gids, Iris ;).

Jaipur

Jal Mahal

Zie hier het eerste waterpaleis die je ooit in je leven hebt gezien. Tenminste dat is wat ik dacht! Het prachtige Jal Mahal was vroeger een schietplaats voor de Maharaja (Indiase heersers). Nu is het een film locatie geweest voor een James Bond film en fungeert het tot vandaag de dag als hotel. Je kunt alleen in het gebouw komen als je een hotelreservering maakt of een tafeltje boekt! Wij bekijken het lekker van buitenaf en fietsen door naar de volgende bestemming.

Jal Mahal

Elephant Care Programma

Tijd om onze inner animal love te laten zien. In Aziatische landen worden olifanten vaak gebruikt als amusement voor toeristen. Deze olifanten leven in omstandigheden, wat gewoon niet kan. Denk bijvoorbeeld aan rijden op olifanten. Dit gaan wij niet doen! Nooit. Wij gaan de olifantjes helpen in dit prachtige vrijwilligersprogramma. We gaan wandelen met de olifanten, we wassen ze en ja, we ruimen ook hun uitwerpselen op. Maar hoe fantastisch blij ziet deze olifant eruit? Wij gaan ze nog blijer maken met onze animal love!

elephant Jaipur

Hawa Mahal – Palace of Wind

We staan voor een historisch gebouw, again! De Hawa Mahal is eigenlijk het symbool van Jaipur. Vroeger werd het gebouw gebruikt door vrouwen om het leven in Jaipur in de gaten te houden. Het gebouw heeft meer dan 900 ramen, genoeg zicht dus! Het enige nadeel was, dat ze dan ook niet naar buiten mochten. De Hawa Mahal kleurt mooi roze doordat het is gemaakt van rode en roze zandsteen.

Hawa Mahal

Monkey Temple

Whooo, we gaan aapjes kijken. We laten de fietsen even voor wat het is en gaan een klein stukje met het openbaar vervoer mee, want de Monkey Temple ligt niet in Jaipur. De tempel is eigenlijk gewoon een tempel. Het bijzondere aan deze tempel is dat er zoveel aapjes in en om de tempel zitten dat het de naam Monkey Temple heeft gekregen. Oja, let op je spullen, aapjes jatten graag! En knuffelen met deze beestjes lijkt fantastisch maar doe het maar beter niet! Een beet van een aapje levert ziektes op die je liever niet wil hebben.

monkeys-2430510_1920.jpg

Waar gaan we eten? De lekkerste restaurants natuurlijk!

Pearl Palace Rooftop Restaurant Jaipur
1.  The Peacock Rooftop restaurant
Tapri Tea house.png
2. Tapri Tea House Jaipur

En waar slapen we?

hotel jaipur.png
Devraj Niwas Plant hotel

Fantastisch hé Rajahstan? Helaas gaan we deze prachtige regio verlaten. Maar we gaan natuurlijk weer wat prachtige steden opzoeken. Next up; het meest populaire monument van India, Taj Mahal! Verder is het dan eindelijk beachtime in Goa en bezoeken we Mumbai!  Tot donderdag! ❤


Heb je nog leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!


Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash
Bronnen: Indiaweb, Lonelyplanet& Lokale vvv’s/websites

 

7 gedachten over “Reis 2 – De beste bestemmingen in India die wij nu gaan bezoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s