Op safari dichtbij Kaapstad – Aquila safaripark

Aquila wat? Ja het is wellicht niet de meest bekende safari in Zuid-Afrika, maar wel de leukste! Naast dat het op twee 2 uur rijden van Kaapstad ligt, kun je er de meest fantastische dieren spotten, beleef je het echte wildlife én het overnachten is een  beleving it self. Waarom? Lees verder!

Aquila Safari

Allemaal leuk hoor “de leukste safari van Zuid-Afrika” maar wie zegt dat dit klopt? Reisspecialiste Laura de Bruin, een echte Kaapstad citizen Minette en ik! Genoeg overtuiging toch? Of klinkt slapen tussen rondwandelende olifanten leuker?

Aquila Safari bied je het hele pakket, een fantastisch verblijf (inclusief lekker cocktails), een safari ervaring, safari tours waaronder je The Big Five gaat spotten, paardrijden, quad rijden, zwemmen en nog veel meer! Waan je even helemaal in een andere wereld. Het is misschien even sparen, maar dan heb je ook wat! En hoe ziet dat er dan uit? Ongeveer zo!

 

The Big Five spotten

Maar nu de grote vraag van vandaag, uit welke dieren bestaan the big five? Ik moet eerlijk bekennen, ik had er maar 3 goed! Laura wist dit natuurlijk wel, zij is ten slotte de reisspecialist 😉 Can you beat Laura?

Laten we maar is gaan kijken of jij het weet! Deze prachtige dieren kunnen we namelijk spotten in het Aquila Safari park!

1. Olifant

Oke, deze is voorspelbaar, de olifant verwachten de meeste van ons wel in the Big Five. Olifanten zijn de grootste landdieren ter wereld. Deze gigantische dieren vind je vaak rollend in de modder of bij het water. Weetje waarom? Olifanten leven in gebieden waar het erg warm is, maar olifanten kunnen niet zweten. Door af te koelen gaan ze in de modder rollen. Weetje wat ook zo raar is, olifanten slapen staand? Daarnaast zijn het gigantisch intelligente dieren. Ze hebben een mega fotografisch geheugen. Zo vergeten ze nooit wie jij bent maar ook niet waar die lekkere bananen waren.

Op safari dichtbij Kaapstad - Aquila safaripark

 

2. Neushoorn

Jaaa de neushoorn! Van kilometers ver kunnen ze de mens al ruiken. Wat raar is, is dat neushoorns vegetarisch zijn, maar toch gigantisch dik.. Weetje waarom de buik van een neushoorn zo dik is? Dit komt doordat ze 35 meter aan darmen in hun buik hebben zitten. Helaas is dit arme diertje aan het uitsterven doordat ze worden afgemaakt door jagers voor hun hoorns. De hoorns zouden genezende krachten hebben en mensen betalen er fortuinen voor op de zwarte markt. 😦

Op safari dichtbij Kaapstad - Aquila safaripark

 

3. Leeuw

Rawrrr! Leeuwen horen uiteraard bij the big five! Zien we de leeuw niet? Geen probleem, ze hebben zo’n luide schreeuw dat je ze ook prima kunt horen. Leeuwen zijn echte groepsdieren, ze leven dus vaak ook in hele grote groepen. Je kunt je dus voorstellen dat je daar liever niet dichtbij komt. Deze prachtige dieren leven 12 tot 16 jaar oud, best jong hé? In gevangenschap leven ze ongeveer 25 jaar.. Oja, goor feitje, leeuwen die de macht over willen nemen van een groep, eten welpjes op om vervolgens de leeuwin opnieuw te bezwangeren om zijn eigen welpjes te hebben. Het dierenleven is soms erg crue…

Op safari dichtbij Kaapstad - Aquila safaripark

 

4. Luipaard

Ach natuurlijk, het luipaard hoort er ook bij. Luipaarden worden in Azië vaak panter genoemd, maar in Zuid-Afrika noemen ze het gewoon een luipaard. Luipaarden zijn echte vleeseters. Je weet waarschijnlijk dus wel dat jij als mens niet dichtbij dit beestje moet komen. Een luipaard vangt namelijk zelfs grotere prooien dan hijzelf. Het is een enorm sterk dier, die ook nog eens rustig op z’n prooi wacht. Uit het niets valt hij aan. Bijzondere en prachtige dieren, maar blijf lekker op afstand van deze mooie beestjes!

Op safari dichtbij Kaapstad - Aquila safaripark

 

5. Afrikaanse Buffel

Een buffel?! Ik had deze niet verwacht maar oké let’s see why! De Afrikaanse Buffel is één van de gevaarlijkste dieren van Zuid-Afrika. Buffels zijn eigenlijk alleen gevaarlijk als ze in gevaar zijn en dit gebeurd nogal eens. Jagers zijn vaak aan het azen op deze prachtige dieren, maar als de groep dit door heeft, of er is er eentje afgeschoten, vallen de dieren de jager direct aan. En dat doen ze met hun hoorns. Heb je die hoorns gezien? Die kunenn 1.60 lang worden. 9 van de 10 keer betekend aanval de dood.

Op safari dichtbij Kaapstad - Aquila safaripark


 

Kortom…

De Big Five hebben helaas wat te verduren zoals je kunt lezen, maar gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten voor deze dieren en doen de overheden van landen hier ook steeds meer aan mee! Elk beetje werkt 🙂

Naast de Big Five kom je tijdens je Aquila Safari ook andere dieren tegen! Zoals deze prachtige dieren. Aquila is alles wat je nodig hebt tijdens jouw safari door Zuid-Afrika.

 

 


Up next…

Helaas was dit alweer de laatste bestemming van onze Zuid-Afrika reis. Laura en ik hebben genoten van onze digitale trip en hopen dat jullie een geweldige reis hebben gehad, of geweldige info op hebben gedaan voor jouw Zuid-Afrika reis.
Wil je nou een reis naar Zuid-Afrika boeken, neem dan is even contact met Laura op, hier kun je relaxed en volledig naar jouw keuze je reis boeken. Of neem een kijkje op haar website!

See you soon en hopelijk tot de volgende bestemming ;)!

Liefs,

Iris & Laura


 

BRONNEN: WikitravelLonelyplanetTravelcounsellorlaura
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s