Dit is waarom Kaapstad de leukste stad van Zuid-Afrika is!

Welkom in Kaapstad! Vorige week zijn we de prachtige tuinroute doorgereden. Nu is het tijd voor de mooiste stad van Zuid-Afrika, Kaapstad! Waarom? Dat gaan wij jou natuurlijk vertellen en met hele betrouwbare info, namelijk van reisspecialiste Laura en een echte Zuid-Afrikaanse, woonachtig in Kaapstad! Let’s go!

Waarom is Kaapstad de leukste stad van Zuid-Afrika?

Kaapstad is een gigantisch mooie stad met prachtige natuur, stranden, bergen, dieren, wijngaarden en cliffs. De natuur in Kaapstad is zo ontzettend puur! Daarnaast is de stad gigantisch multiculti, zo leven er veel Afrikanen maar ook veel Europeanen en die mix heeft de stad een mooie combi gegeven!

Een stad is een stad niet wanneer je goed moet opletten op je veiligheid. We zijn nog steeds in Zuid-Afrika en de apartheid is nog steeds een grote issue waardoor veiligheid een probleem blijft. Wees daarom altijd alert en reis niet alleen over straat.

Laura en ik geven je samen met een echte citizen van Kaapstad de beste tips voor jouw trip door Kaapstad. Let’s go!

Banner Laura de Bruin Travel Counsellor


1. Table mountain – Platteklip Gorge trail

Een standaard bezienswaardigheid in Zuid-Afrika zou je zeggen. Wij wereldpadvinders houden altijd wel een beetje van diversiteit dus maken er weer iets bijzonders van. De tafelberg is niet zomaar een berg, het is uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst met een hele goede reden. De berg is namelijk plat aan de top?! Daarnaast is de berg 260 miljoen jaar oud!!

Allereerst lopen we via de Platteklip Gorge trail omhoog. Het is een toeristische route maar ook leuk om weer even te kletsen met toeristen uit andere landen. De trail duurt zo’n 2-3 uur en vereist wel een beetje goede conditie.

➟ Dit kun je verwachten:

Reistips Kaapstad - De tafelbergReistips Kaapstad - De tafelberg

Monster Mountainbike scooter

Maar hoe komen we beneden? Dit is het leukste gedeelte! Wij gaan namelijk naar beneden met een Monster Mountainbike scooter. Een wat? Dit is een grote elektrische step met gigantische wielen. Hiermee gaan we naar beneden crossen! En dat ziet er zo uit:

 

2. Boulders Beach

Tijdens onze digitale reis door Zuid-Afrika zijn we al aardig wat dieren tegengekomen. Nu is het finally tijd voor pinguïns!!

Boulders Beach ligt in Simon’s Town, waar je ook honderden vogelsoorten kunt spotten. De pinguïns lopen op het strand, maar zwemmen natuurlijk ook lekker in de zee. Tot nu toe is het nog toegestaan om bij ze te gaan zwemmen mààr nogmaals wijzen we je op dieronvriendelijke activiteiten. Laat de pinguïns vooral lekker hun eigen ding doen, en loop ze niet in de weg. Have fun!

➟ Dit kun je verwachten:

Reistips Kaapstad - Boulders BeachReistips Kaapstad - Boulders Beach

 

3. Paardrijden bij Cape point

Cape point is ook weer zo’n prachtige plek waar ontzettend veel te doen is. We willen natuurlijk wel wat bijzonders beleven dus gaan we naar Cape point om paard te rijden op het strand van Noordhoek!

Met een instructeur rijden we het strand over en genieten we van het ontzettend mooie uitzicht. En dat ziet er ongeveer zo uit:

Reistips Kaapstad - Paardrijden Cape pointReistips Kaapstad - Paardrijden Cape point

Tip! Vanaf het Noordhoek strand kun je je weg vervolgen over de Chapman’s peak drive, een prachtige auto route! Stop ook even uit bij Hout Bay, daar schijnt een leuk marktje te zitten!

 

4. Wijnhuis met picknick in Franschhoek

Het is tijd voor wijn! Als je een wijndrinker bent, is de kans groot dat je weleens Zuid-Afrikaanse wijn op hebt. Het klimaat van Zuid-Afrika is namelijk perfect voor de druiventeelt, en druiven betekenen wijn! Onze Zuid-Afrikaanse insider komt vaak in Franschhoek voor wijn maar ook voor het prachtige landschap. Wij bezoeken een bekend wijnhuis in Franschhoek, genaamd Boschendal Wine Estate.

Boschendal Wine Estate is een stukje rijden vanaf Kaapstad en maakt biologische en duurzame wijnen die over de hele wereld verkocht worden. Je kunt de wijngaarden bezoeken, kijken hoe de wijn gemaakt wordt, de wijnen proeven (most important) en je kunt wat lekkers te eten bestellen. Wij gaan natuurlijk alles doen inclusief picknick! Voor een paar euro’s kun je namelijk picknicken met de lekkerste wijnen.

Terugrijden na al die wijn gaan we natuurlijk niet doen, dus blijven we lekker overnachten, dat kun je namelijk ook bij Boschendal doen!

Reistips Kaapstad - Franschhoek wijngaardeReistips Kaapstad - Franschhoek wijngaarde

 

5. Strawberry farm Polkadraai

Een typisch Zuid-Afrikaanse activiteit is strawberry picking op een farm. Dit is zo’n activiteit voor alle leeftijden. Maar wat houdt het in?

In Nederland worden alle aardbeien in kassen gehouden, geplukt om vervolgens richting de verkoop te gaan. In Zuid-Afrika mag je lekker zelf je eigen aardbeien plukken! Nooit meer vieze groene aardbeien eten dus! Naast dat je er aardbeien kunt plukken met je eigen emmertje, kun je er ook heerlijk eten en leuke activiteiten doen. Een must see om de Zuid-Afrikaanse cultuur te ontdekken!

Reistips Kaapstad - Strawberry Farm

 

6. Robbeneiland

Dit eiland is wereldwijd bekend en dit komt door één van de meest gerespecteerde man ter wereld, namelijk Nelson Mandela.

Nelson Mandela was een man die streed tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Nelson wilde gelijke rechten maar daar was de overheid zwaar op tegen. Nelson kreeg een celstraf van 5 jaar die vervolgens verlengd werd tot levenslang. Hij moest dit uitzitten op Robbeneiland. De omstandigheden op dit eiland waren zo bizar slecht dat de gevangen maar één keer in het jaar een bezoeker mochten ontvangen voor 30 minuten. Nelson was het hier niet mee eens en wilde de omstandigheden verbeteren. Nelson heeft na vele onderhandelingen en jarenlange processen, het voor elkaar gekregen dat er verbeteringen waren op Robbeneiland, hij overgeplaatst werd naar een andere gevangenis, vervolgens vrij kwam en last but not least, president werd.

Op Robbeneiland vertellen ex- gedetineerden ons hoe zij dit ervaren hebben, waar de cel van Nelson was en hoe de leefomstandigheden waren. Het is heel heftig om te zien maar wel iets wat je moet meemaken als je in Kaapstad bent om de cultuur te leren kennen.

Reistips Kaapstad - RobbeneilandReistips Kaapstad - Robbeneiland


 

Heftige afsluiter hé? Bizar hoe een man gestraft wordt en vervolgens zijn droom waarmaakt, president worden. Maar los van Mandela, wat een geweldige stad is Kaapstad hé? Het is echt een stad met een geschiedenis en dat maakt het zo ontzettend bijzonder. Wil jij nou een reis maken naar Zuid-Afrika, neem dan contact op met persoonlijk reisspecialiste Laura de Bruin. Een ontzettend lieve vrouw die reizen voor je kan samenstellen, volledig op maat en naar jouw wensen.

Volgende week gaan we alweer afsluiten! En doen we met een spectaculaire safari. See you next week!

Liefs,

Iris & Laura


 

BRONNEN: WikitravelLonelyplanetTravelcounsellorlaura
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s