Waarom Durban helemaal happening is

Vele toeristen die afreizen naar Zuid-Afrika, zijn met hun gedachte bij Johannesburg en Kaapstad (ook fantastisch), maar Durban wordt vaak overgeslagen! Durban = helemaal happening! En waarom? Persoonlijk reisspecialiste Laura de Bruin & ik vertellen jullie waarom. 

Durban

Jaaaaa onze eerste bestemming in Zuid-Afrika is een feit, welkom! We hopen dat jullie een goede reis hebben gehad want Durban is waiting for you! Wist je dat Durban 300 dagen zon heeft per jaar? Het is dan ook de meest zonnige stad in Zuid-Afrika. Perfecte start toch?

In een eerdere blog hadden Laura en ik jullie verteld dat Zuid-Afrika een land is waar vele culturen en groepen leven. In Durban leven veel Indiërs, waardoor we met name ook veel Indische gewoontes zullen zien. Curry eten it is! Daarnaast is het in heel Zuid-Afrika opletten geblazen, wees dus voorzichtig, reis niet alleen over straat en boek vooral bij een expert.

Strand Durban Zuid-Afrika➟ Dit is wat we gaan doen

  1. Fietstour door Durban
  2. Surfen in Durban
  3. Shakaland bezoeken (Zoeloekamp)
  4. Walvissen spotten in St. Lucia
  5. Victoria streetmarket

➟ Dit is een leuke verblijfsplaats

Buitenleven, kamperen, het hoort bij het Zuid-Afrikaanse leven. Dit gaan we ook absoluut allemaal doen, maar Durban is fancy en daar hoort eigenlijk een lekker hotel bij. Daarom verblijven wij in het Balmoral Hotel. Lekker uitrusten na je lange vlucht!

Banner Laura de Bruin Travel Counsellor

 


1. Fietstour door Durban

Ahh heerlijk, we gaan weer fietsen! Fietsen en een stad ontdekken is één van de leukste manieren om een stad echt te leren kennen en dus nemen wij jullie mee! We doen dit lekker al op de eerste dag zodat we al een beetje bekend zijn in de omgeving en alvast een voorproefje krijgen van de stad. Oh, en natuurlijk de leuke restaurantjes spotten, #foodislife. De fietstour duurt een paar uurtjes en is altijd onder begeleiding en met een helm!

➟ Dit is wat je ziet onderweg:

Waarom Durban helemaal happening ispier-2760513_1920.jpg

 

2. Surfen in Durban

Welkom in het surfparadijs van Zuid-Afrika! Durban staat ongeveer gelijk aan de surfwalhallas van Hawaii en de golven van Australië. Wij gaan dit natuurlijk ook ontdekken en vertoeven een dagje bij een leuk surfkamp genaamd living in the dream. Trek je surfpak aan en go!

Het leuke aan dit kamp is dat je niet alleen begeleid wordt om het surfen te leren maar ook om één te worden met de oceaan. Voor veel Zuid-Afrikanen is surfen een manier om rust te krijgen en om innerlijke rust te vinden, heel spiritueel maar hé, we willen alles leren van de cultuur toch? Ik zeg gaan met die banaan!

Surfen in Durban Zuid-Afrika

 

3. Shakaland – Zoeloe experience

Dit is waarschijnlijk één van jouw hoogtepunten tijdens je Zuid-Afrika trip, we gaan naar de Zoeloes. Zoeloes zijn een bijzondere bevolkingsgroep in Zuid-Afrika die nog leven volgens traditionele Afrikaanse levenswijze. Denk bijvoorbeeld aan een medicijnman die medicatie maakt uit kruiden, en die kan praten met je voorouders.

Wij gaan een hele dag naar een Zoeloe kamp toe! We kijken hoe de Zoeloes hutten bouwen, we praten met de medicijnman, genieten van de dans en muziek en bekijken de levenswijze van de Zoeloes.

➟  En dat ziet er zo uit!

Zoeloes Zuid-Afrika
Zoeloe kamp Zuid-Afrika

 

4. Walvissen en dolfijnen spotten in St. Lucia

Het is tijd voor walvissen en dolfijnen spotten! Niet zo ver van Durban vandaan ligt het fantastische St. Lucia.

We gaan met één van de vele walvissafaris mee om op het water walvissen en dolfijnen te spotten. We kiezen uiteraard een eco tour, zodat we het leefgebied van deze fantastische dieren niet belemmeren. Tijdens de tour kun je walvissen vanaf een prachtige afstand spotten, living in the moment.

➟  En dat ziet er ongeveer zo uit:

Walvissen en dolfijnen spotten in St. Lucia Zuid-Afrika
Walvissen en dolfijnen spotten in St. Lucia Zuid-Afrika
➟ Let op! Het walvissenseizoen is tussen juli en december.

 

5. Victoria streetmarket bezoeken

De Victoria Streetmarket is een leuke markt (grotendeels overdekt) waar je terecht kunt voor overheerlijk eten/ verse producten, of waar je souvenirs/ kleding kan kopen voor een leuk prijsje. Victoria Streetmarket food gedeelte is met name erg gericht op de Indische keuken. De curry’s en kruiden vliegen om je oren. Zeker het bezoeken waard!

tom-hermans-642316-unsplash.jpg


➟ Next up

Hoe cool is Durban? Mocht je meer informatie willen of een reis boeken, kun je bij Laura de Bruin, persoonlijk reisspecialiste, alle informatie opvragen! Via Laura reis je op jouw manier en veilig. Volgende week gaan we naar de garden route. Dat is een fantastische kustlijn route, met de mooiste viewpoints.

De reis gaat door via social media, stay tuned op Facebook of  Instagram! ❤

Liefs,

Iris & Laura

 


BRONNEN: WikitravelLonelyplanetTravelcounsellorlaura
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

Een gedachte over “Waarom Durban helemaal happening is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s