5 tips om ultiem te genieten op jouw reis

Heb je dat gevoel ook weleens? Je bent terug van je reis, en je ziet later nog allerlei dingen die je eigenlijk ook wel erg graag had willen zien. Of je kijkt later terug en denkt wauw, wat was het daar eigenlijk fantastisch, terwijl je er op het moment zelf niet echt bewust van was. Ik geef jullie vijf gouden tips om ultiem te genieten op jouw reis. Living in the moment ❤

5x ultiem genieten

Ga je backpacken, op groepsreis, huwelijksreis, jongerenreis, een fietsvakantie of lekker kamperen? Wat je ook gaat doen, deze tips zullen altijd van pas komen tijdens jouw reis.

Stap 1; Boek bij dé echte kenners

Wil je niks missen en de ultieme reiservaring krijgen? Boek of haal je informatie dan bij de echte experts, het liefst die in het land zelf zijn. Een prachtig voorbeeld van zo’n specifieke reisaanbieder is AsiaDirect. De naam zegt het al, ze zijn direct in Azië én ze spreken ook nog eens Nederlands. Zelf gaan ze op pad om de mooiste plekjes uit te zoeken en de leukste tours voor jou te bedenken en kiezen. Doordat zij eigenlijk leven als de locals, zijn zij dé experts. Zoek altijd zulke reisorganisaties, want door hun krijg jij de reis van je leven!

 

Boeken bij de experts
Benieuw naar AsiaDirect?

Stap 2; Local living 

 

Ga altijd iets doen wat de lokale bevolking ook doet. Vraag vooral advies bij hostels, hotels of andere verblijfplaatsen en vraag dan specifiek naar lokale activiteiten, geen toeristische activiteiten. Je zou denken, maar de toeristische spots zijn toch ook heel gezellig? Kan, maar vaak ook massa! Ga juist doen wat de lokale bevolking in het land doet, zodat je alles kan leren van de cultuur en optimaal kan genieten.

Lokaal reizen

Stap 3; Doe altijd ook zelf research

Je kent het wel, lekker het internet doorspitten op zoek naar de leukste plekjes. Doe dit vooral! Lees alle blogs af, met name dewereldpadvinders ;), en ga zo op zoek naar jouw voorkeuren. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat je ten eerste dingen ook zelf in de hand hebt en omdat je gewoon soms hele andere interesses kan hebben dan anderen. Ben jij een dierenliefhebber, dan zoek je daarop, hou je meer van feesten, dan zoek je daarop!

paper-3242863_1920.jpg

 

Stap 4; Reviews

Het is misschien wat cliché maar het blijft toch heel belangrijk. Als je iets gaat doen, lees altijd even de reviews. Als je ziet dat iedereen het flut vind, hoeft het niet te zijn dat het flut is maar 95% van de tijd is dit helaas wel vaak zo. Spend your time right!

Stap 5; Live in the moment

Als je op reis bent, denk je altijd snel al, oké we zijn nu hier, wat wordt onze volgende stop? Denk in het nu. Denk bewust na over waar je bent en hoe geluk je hebt dat je er bent. Het klinkt enorm zweverig maar soms gaan reizen zo snel, dat je er geeneens van kunt genieten. Wees je dus bewust van waar je bent en live in the moment!

huyen-nguyen-567901-unsplash.jpg

Tips?

Met deze tips moet je een leuke reis gaan krijgen! Heb je nog meer tips? Zet ze in de comments, ik ben mega benieuwd!

Liefs,

Iris


Plan je om naar Azië te gaan? Neem even een kijkje op de website van Asia Direct of bezoek ze in het land zelf!


Is een wereldreis jouw droom? Ga mee op digitale wereldreis door je aan te melden via de homepage, geef een like op Facebook of volg ons op Instagram ❤


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s