Het onrealistisch mooie Bonito, Brazilië

Bonito, de plaats waar jij als reisliefhebber kunt genieten van snorkelen in glashelder water, moerassen, ecotoerisme en het mooiste landschap van Brazilië! Zo mooi dat het onrealistisch lijkt! Ontdek het hier!

Wij reizen digitaal de wereld over, gratis en voor niks. Check hier hoe het werkt!

Reizen in Bonito, Brazilië

Vorige week zijn we naar de Iguazu watervallen geweest. Fantastisch was het daar hé? De papegaaien vlogen om je oren. Maar wees niet getreurd, dit gaan we weer meemaken. We gaan namelijk nog veel meer ara’s zien maar ook bijzondere dieren zoals reuzenotters, gordeldieren, slangen etc. Je zou het bijna niet geloven, maar er leven rond Bonito meer dieren dan in het Amazone gebied.

Bonito is een stadje met een moerasachtig landschap gelegen in de regio Panatal. Officieel is het helemaal geen moeras maar is er in een jaar gewoon veel verschil in grondniveau. Dit verschil kan oplopen tot zelfs 3 meter! De ene keer stroomt er een rivier langs en de andere keer ligt het compleet droog. Dit heeft te maken met de Miranda rivier. Om die reden zijn er vele plekken waar je niet kunt wonen. Door dit grote verschil leven er zoveel dieren, elk seizoen weer verschillende. Het is eigenlijk een open dierentuin!

Pantanal Mato Grosso
Pantanal

Ara's Pantanal Brazilië

 


⇒ Dit gaan we doen

  1. Snorkelen in het kraakheldere water van Bonito
  2. Paardrijden door het mooiste landschap van Brazilië
  3. De ranch verder verkennen

⇒ Én dit wordt onze verblijfplaats!

Yesss we slapen in een ranch!! Naja het is wel een hotel maar het is helemaal ingericht als een ranch en het ligt middenin de wildernis. Alle activiteiten die we in Bonito willen doen, zijn vanuit onze ranch te boeken, helemaal fantastisch. We verblijven in het Pedras Negras hotel.

Hotel Pedras Negras


1. Snorkelen in het kraakheldere water van Bonito

Bonito is het snorkelparadijs. Niet snorkelen in Bonito is hetzelfde als niet naar de grachten gaan in Amsterdam. Onderwater vind je de mooiste en kleurrijke vissen.

Bij onze ranch boek je de snorkeldag in Bonito. Zonder tour is wellicht niet handig omdat er door de bijzondere en gevaarlijke dieren toch wat risico’s zijn als toerist. Op locatie gaan we onder begeleiding snorkelen. Zo missen we de hoogtepunten niet en kunnen we heerlijk op ons gemakje snorkelen en genieten van de natuur. Voel je de intense rust?

Bonito Brazilië

2. Paardrijden door het mooiste landschap van Brazilië

Hoe klinkt paardrijden door het mysterieuze moerasachtige landschap van Brazilië?Bonito heeft een prachtige omgeving die je moet verkennen. Niet alleen de natuur is adembenemend maar ook de dieren die je tegenkomt. Het kan zo maar voorkomen dat je een struisvogel voorbij ziet lopen, of een slang weg ziet schieten. Daarnaast kun je de kleurrijke ara’s weer zien en heb je ook een grote kans dat je de uitgestorven reuzeotter of jaguar voorbij ziet komen. En dat allemaal op je paard met onze gids te paard.

Tijdens onze rit gaan we ook nog even heerlijk picknicken in de wildernis. Na de picknick vervolgen we onze weg door de prachtige landschappen en laten we ons leiden door de reisgids. Aan het einde van de dag gaan we richting zonsondergang weer terug zodat we dat prachtige fenomeen te paard kunnen aanschouwen. Oja, en heel deze dag is gewoon direct te regelen via de ranch waar we slapen 🙂 Hoe ideaal?!

Paardrijden Bonito Hotel Pedras Negras ranch
Paardrijden via Hotel Pedras Negras Ranch

Slangen Pantanal Brazilië

Laaglandtapir
Laaglandtapir

 

3. Bonito Gruta do Lago Azul grot

Welkom op dit prachtige natuurmonument! Helaas kunnen we niet in deze fantastische grot door veiligheidsredenen. De overheid heeft dit namelijk afgesloten voor bezoekers.
Vanuit dit oogpunt kunnen we wel zien hoe deze prachtige grot eruit ziet. Tussen de maanden september en februari is het water zo extreem helder als op onderstaande foto. Ook weer zo onrealistisch mooi, vind je niet?

Bonito Gruta do Lago Azul

 

Oh nee!! Dit was het einde van onze Brazilië reis! Volgende week gaan we is kijken naar welke nieuwe wereldreis bestemming wij kunnen bezoeken. Hou de Facebook en Instagram pagina in de gaten, want jullie mogen gaan kiezen!! ❤ ❤ Tot snel 😉

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


BRONNEN: WikitravelLonelyplanetNaturescannerZuidamerika
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s