4x doen bij de magische Iguazu watervallen in Brazilië

De magische wat voor watervallen? De Iguazu watervallen! Dit zijn de meest populaire watervallen van Brazilië maar ook van heel Zuid-Amerika. En waarom? Kijk zelf maar!

Wij reizen digitaal de wereld over, gratis en voor niks. Check hier hoe het werkt!

Iguazu watervallen

Deze prachtige watervallen liggen niet alleen in Brazilië. De Iguazu watervallen liggen deels in Brazilië en deels in Argentinië. De meesten liggen in Argentinië maar de mooiste uitzichtpunten zijn juist weer te zien in Brazilië. Waarom? Omdat het water van Argentinië letterlijk naar beneden stroomt richting Brazilië. Lucky us dat we in Brazilië zijn!  Laten we is gaan kijken wat we gaan doen!

Wist je dat: de waterval ontstaan is door een vulkaanuitbarsting?

Iguazu watervallen Brazilië


⇒ Dit gaan we doen

  1. De magische Iguazu watervallen ontdekken
  2. De nabijgelegen stad Foz do Iguazu verkennen
  3. Het drielandenpunt bekijken
  4. Vogels spotten bij Parque Das Aves

⇒ Én dit wordt onze verblijfplaats!

We verblijven in de gezellige stad Foz do Iguazu en wel in het prachtige centrale hotel, San Juan Tour Foz! Voor een prikje slapen we op de eerste rang. De stad voelt een beetje aan als een Europees stadje maar hé op z’n tijd is dat zeker gezellig! Vanuit de stad kun je gemakkelijk met de auto onze bezienswaardigheden!

San Juan Tour Foz


1. De magische Iguazu watervallen ontdekken

Jaaaa de watervallen! Hoor je het water al kletteren? Ons belangrijkste doel is om de Devil’s Throat te zien. Dit is het meest indrukwekkende punt van de Iguazu watervallen. Het ligt officieel in Argentinië máár het naar beneden kletterende water komt terecht in Brazilië. Vanaf daar is het ook het mooiste punt om de waterval te zien.

Het schijnt ook dat je hier leuke safari tours kunt maken, alleen kunnen die nogal aan de prijs zijn. Te voet schijnt het ook ontzettend leuk te zijn. Je hebt namelijk verschillende routes die je kunt volgen! Wij laten ons hier lekker door leiden.  Lopend langs de watervallen word je zeikies nat maar dat is geen probleem toch?! Daarnaast lopen we hier middenin een regenwoud. In dat regenwoud leven de meest bijzondere dieren, waarvan er ook wat gevaarlijk zijn. Doordat het erg druk is bij de watervallen, zul je ze niet snel tegenkomen maar wees op je hoede!

Buiten de drukte en de toch wat gevaarlijke dieren om, is het een prachtig natuurwonder hé? De natuur blijft de mensheid altijd verbazen! Kijk zelf maar!

⇒ De reis erheen: met de huurauto!

Photo by Henrique Felix on UnsplashIguazu watervallen Brazilië

 

2. De stad Foz do Iguazu verkennen

Kijk we verblijven niet alleen ergens om er verder niet te gaan kijken. Foz do Iguazu is een stad die het meest dichtbij de Iguazu watervallen ligt, vandaar ook dezelfde naam ;).

Het hotel waar we in verblijven ligt lekker centraal. Vanuit ons hotel kunnen we heerlijk lopend op pad gaan om door de gezellige straten van Foz te slenteren. We laten ons graag verrassen door al het moois en het overheerlijke eten!

⇒ De reis erheen: lekker lopend!

Foz do Iguazu stad

 

 

3. Het drielandenpunt bekijken

Welkom op het drielandenpunt! De rivier scheidt de drie prachtige landen waardoor je eigenlijk niet goed kunt zien welk land waar ligt. Maar daar is natuurlijk een oplossing voor bedacht! Bij elk land zijn er beelden geplaatst met de vlag erop getekend waardoor je precies kunt zien welk land waar ligt. Gaaf hé?
Dit is echt zo’n ding wat we gewoon even moeten doen en waar we gezellig weer doorgaan naar de volgende bezienswaardigheid, namelijk, vogels spotten!! Let’s go!

Oja, klein detail. In dit gebied is wel aardig wat drugshandel, je hebt er zelf als toerist niets mee te maken (mag ik hopen) maar zorg ervoor dat je gewoon onder de menigte blijft. Zo kom je geen onverwachtse verassingen tegen.

⇒ De reis erheen: met de huurauto!

Drielandenpunt Brazilië, Argentinië en Paraguay

 

4. Vogels spotten bij Parque Das Aves

Vogels, tja, mooie dieren maar om nou een hele dag vogels te gaan kijken in een park is een beetje extreem of niet? Nee!! Dit vogelpark is omringt met de meest kleurrijke vogelsoorten die je je maar kunt bedenken. Meestal ben ik niet zo’n fan van parken waar vogels niet de vrije wereld in kunnen maar in dit geval is het soms juist beter. Sommige vogels zijn met uitsterven bedreigd of worden bedreigd door de mensheid. In het park zijn de vogels veilig en kunnen zich weer voortplanten. Deze prachtige vogels komen we er sowieso tegen!

⇒ De reis erheen: met de huurauto!

Flamingo's Parque das Aves Brazilië
Flamingo’s
Toekan Parque das Aves
Toekan
Rode ibis Brazilië, Parque das Aves
Rode ibis

 
Heerlijke plek hé! Het fijne aan Foz de Iguazu is dat alle bezienswaardigheden lekker bij elkaar liggen. De volgende keer is het alweer tijd voor onze laatste bestemming in Brazilië :(. We gaan als afsluiter lekker snorkelen! See you soon ❤

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


BRONNEN: WikitravelLonelyplanetExpedia
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s