Vijf keer doen in kleurrijk Sao Paulo

Olà amigos! Welkom in de stad van de streetart en wolkenkrabbers, of terwijl Sao Paulo. Ik neem jullie vandaag mee langs de vijf hoogtepunten van Sao Paulo die we absoluut niet mogen overslaan! Vamos!!

Wij reizen digitaal de wereld over, gratis en voor niks. Check hier hoe het werkt!

Vijf keer doen in Sao Paulo

Afgelopen maandag hebben we online gesurft in Rio de Janeiro! Ik hoop dat jullie helemaal zen zijn, want we gaan aardig wat stapjes zetten in deze stad omdat Sao Paulo flink groot is, namelijk de derde grootste metropool ter wereld!

Sao Paulo is een stad die vele toeristen overslaan. Men vindt het er te druk, de kloof tussen arm en rijk te groot en vinden de stad viezig. Als echte wereldreiziger a.k.a. wereldpadvinder laten wij ons niet wegjagen, want elke stad heeft zo z’n lelijke eendjes maar ook z’n beauty’s. Wij gaan de beauty’s achterna en ontdekken het echte Sao Paulo!

skyline-561272_1920

Let wel op, Sao Paulo is net als Rio de Janeiro geen veilige stad. Reis je echt naar Sao Paulo, wees dan altijd voorzichtig, loop niet met dure spullen op straat en mijdt reizen in het donker én rustige straten. 


⇒ Dit gaan we doen

  1. Benespa uitzichtpunt bekijken
  2. Eten bij de Municipal Market
  3. Salsa dansen
  4. Een theatervoorstelling bijwonen in Theater Municipal
  5. Streetart & uitgaan in Vila Madalena

⇒ Én dit wordt onze verblijfplaats!

De wijk Vila Madalena is wellicht wat druk, maar drukte is goed in Sao Paulo!
In deze kleurrijke wijk met héél veel kunst, kun je fantastisch uitgaan of uiteten voor leuke prijsjes. Wij verblijven in het Zen Hostel.

Zen Hostel Sao Paulo


1. Banespa uitzichtpunt bekijken

Ben je klaar voor het mooiste uitzichtpunt van Sao Paulo? Het Banespa uitzichtpunt is in het Altino Arantes gebouw. Het gebouw is mega hoog (161 meter) en is al gebouwd in 1939, zeker een prestatie voor dat jaartal!

Bij aankomst van het gebouw moet je je allereerst identificeren. Of er kosten verbonden zijn aan het bezoek van dit uitkijkpunt is voor mij onbekend. Verder is het toegestaan om aan de top 5 minuutjes van dit prachtige uitzicht te genieten. We kunnen meteen vanaf boven even bekijken waar we allemaal heengaan! Als je goed kijkt zie je onze salsa dansschool in de verte!

⇒ De reis erheen: met de metro vanaf het hotel! Sao Paulo heeft een prima metroverbinding

Banespa Sao Paulo

2. Eten bij de Municipal market

Fooood! Word jij ook altijd zo blij van eten? Dan ben je in deze overdekte markt waarschijnlijk mega gelukkig! Naast dat je hier alles kunt eten, kun je ook nog eens genieten van de prachtige glas in lood ramen. Neem je camera maar mee dus!
Oja, wij zijn helaas niet de enige die dit plekje ontdekken dus be prepared voor massa toerisme, maar geloof me, het is het waard!

⇒ De reis erheen: met de metro vanaf het Banespa uitzichtpunt, het zit dichtbij elkaar

Municipal Market Sao Paulo
Municipal market Sao Paulo

3. Salsa dansen

It’s time for salsa!! Hoewel salsa niet uit Brazilië komt, is het toch een hele populaire dans in Sao Paulo. Misschien heeft dat ook te maken heeft met de verschillende culturen die in deze stad zijn.

Zoek je danspartner uit, trek je dansschoenen aan en go! Dansschool Solum helpt ons sowieso goed met het leren van deze dans. De Nederlandse heupen (op uitzonderingen na) zijn vaak wat minder soepel dan de Braziliaanse. Brazilianen kunnen dansen!!
We doen dit natuurlijk lekker in de avond.

⇒ De reis erheen: met de taxi, we reizen ten slotte in de avond!

Salsa dansen Brazilië

4. Theater Municipal Sao Paulo

Welkom in het meeste chique gebouw van Sao Paulo. Als je dit gebouw zo ziet, dan lijkt het toch erg op Frankrijk is het niet? Dat gevoel klopt want de bouw van dit prachtige theater is begonnen in Parijs! C’est magnifique!

Het gebouw is al prachtig om te bezoeken maar het leuke is, dat er tot nu toe nog gratis tours gegeven worden als we het van Lonely Planet aan mogen nemen! Dagelijks van dinsdag t/m vrijdag kun je tussen 11.00 tot 17.00 meelopen met een gratis Engelse tourguide. Let wel op dat dit maar twee keer per dag plaatsvindt.

⇒ De reis erheen: met de metro vanaf het hotel

Theater Municipal Sao Paulo

5. Streetart & uitgaan in Vila Madalena

Zoals ik eerder al had verteld, is Vila Madalena het stukje kleurrijke stad van Sao Paulo. Overal vind je prachtige streetart, bars, restaurants en héél veel gezelligheid. De bekendste streetart is Beco Do Batman, die zie je ook op onderstaande foto. Het is fantastisch om hier een hele dag in deze gezellige wijk rond te slenteren en vermaken ons door de gezellige Braziliaanse sfeer!

⇒ De reis erheen: heen lopend en terug met een taxi

Beco do Batman Vila Madalena

Ahhh wat een heerlijke stad!! Ik ben het zó niet eens met de mensen die Sao Paulo skippen. Het is opletten maar echt fantastisch! Wat vind jij?

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


BRONNEN: WikitravelLonelyplanettheculturetrip
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s