Veiliger reizen in Rio de Janeiro doe je hier!

Riooo! Here we come! De stad die je hart gaat veroveren. Máár laten we wel even realistisch zijn, Rio de Janeiro is niet de meest veilige stad om rond te slenteren. Ik neem jullie daarom mee naar de safe areas. Wij reizen natuurlijk alleen veilig in Rio de Janeiro! 

Rio de Janeiro

Rio, wat ben je mooi! Stad en strand omringt door prachtige bergen, streetart, heerlijke hapjes en drankjes, helemaal om verliefd op te worden. Zoals ik eerder al zei, is Rio helaas niet de meest veilige stad. Wees op je hoede en draag niks kostbaars bij je, alles wat kostbaar is mag absoluut niet zichtbaar zijn. Waarom zo overbezorgd? Omdat Rio gewoon echt opletten geblazen is maar wij laten ons niet wegjagen hierdoor en kiezen voor de veilige plekjes, en de veilige manier van reizen!

Vamos amigos!

Rio de Janeiro bergen

⇒ Dit gaan we doen

  1. De suikerbrood berg op
  2. Op het Botafogo strand chillen & barbecueën
  3. Bike & Bite fietstour maken door Zuid-Rio
  4. Escadaria Selaróz trappen belopen
  5. Stadion Maracanã bezoeken

⇒ Én dit wordt onze verblijfplaats!

We verblijven in de levendige wijk van Copacabana in een mooi hotel voor zo’n 25 euro per nacht! Het voordeel is dat dit een hotel is in een vrij veilige buurt, met goeie reviews!

Casa del Angel Rio de Janeiro


1. De suikerbroodberg op (Pão de Açúcar)

Ja de suikerbroodberg! Toen ik foto’s van Rio aan het zoeken was, zag ik tags staan met “suikerbrood” en dacht nog, naja wat dom, suikerbrood heeft toch helemaal niks met Rio te maken… Oeps toch wel haha! De meest populaire berg in Rio heet namelijk Pão de Açúcar, of terwijl suikerbrood.

Om 7.00 uur gaat de wekker al op onze eerste dag in Rio want deze prachtige berg bezoeken wij lekker vroeg in de ochtend, met de kabelbaan. We kunnen ook klimmen maar gezien de temperaturen (30+ graden) is het prettiger om met de kabelbaan te gaan. Voordat we de kabelbaan nemen, halen we nog even wat lekkers te eten bij een supermarkt! Wij gaan namelijk lekker picknicken op de top van de berg! Geniet van het prachtige uitzicht en chill!

⇒ De reis erheen: met een gele taxi! 

Suikerberg Rio de Janeiro - Pao de Acucar

2. Op het Botafogo strand chillen & barbecueën

Na de picknick gaan we terug naar beneden en lopen we naar het Botafogo strand, dichtbij de suikerbroodberg. Hier kun je heerlijk relaxen aan het strand, of juist even lekker winkelen in het overdekte winkelcentrum tegenover het strand. We blijven in ieder geval tot in de avond bij Botafoga want dan gaan we lekker barbecueën bij een overheerlijk barbecue restaurant  aan het strand! In de avond nemen we een taxi terug naar ons hotel. Dit doen we sowieso met een gele taxi, dit zijn namelijk erkende taxi’s met taximeters! De rit kost ongeveer zo’n 15 euro. Niet goedkoop, maar wel veilig 😉

⇒ De reis erheen: lopend en terug met een gele taxi!

Botafogo strand

3. Bike & Bites tour

Fietsen door Rio, alles van de Braziliaanse keuken ontdekken én gerechten proeven?! Hell yeah! Wij gaan met de fantastische fietsorganisatie Riobybike mee en doen een Bike & Bite tourJe zal het waarschijnlijk niet denken maar er zitten Nederlandse roots achter dit concept. Fietsen en Nederlanders zijn écht onafscheidelijk!

Al vroeg vertrekken we richting Riobybike om te verzamelen. De tour is wellicht niet heel goedkoop (250 Brazilliaanse Reaal/ 61 euro) máár het is het echt waard, want al het eten wat je ervoor terugkrijgt! De tour is vooral gericht op het zuiden van Rio de Janeiro. Ons startpunt is vanaf het beroemde strand Copacabana. Vanuit daar begint onze fietsfoodtrip. We rijden langs lokale marktjes, drinken typisch Braziliaanse drankjes en eten exotische fruiten. Hmmm…
In de tussentijd bezoeken we natuurlijk de leukste plekken. Kijk zelf maar!

⇒ De reis erheen: lopend, het is dichtbij ons hotel!

Fietstour RiobybikeRio de Janeiro Ipanema Beach

4. Escadaria Selaróz trappen belopen

Misschien is dit niet de meest spectaculaire bezienswaardigheid maar wel een hele mooie! Dit zijn de meest kleurrijke trappen die je ooit in je leven hebt gezien. De kunstenaar is er tot zijn dood nog mee bezig geweest om alles perfect te krijgen. Ik vind het fantastisch! In de omgeving zijn nog meer culturele bezienswaardigheden te zien waardoor we overdag lekker rond kunnen slenteren!

⇒ De reis erheen: met een gele taxi, het is ver van ons hotel!

Escadaria Selarón trappen

5. Stadion Maracanã bezoeken

Voetbal en Rio de Janeiro zijn letterlijk één. Brazilianen hebben een grote voorliefde voor voetbal en daardoor mogen wij het stadion van Rio absoluut niet overslaan. Via tripadvisor kunnen we gemakkelijk een tourguide boeken die ons alles over het stadion gaat vertellen. Vele voetbalfans zijn fan van dit stadion omdat het zo’n oude is die nog in zo’n goede staat is!

⇒ De reis erheen: met een gele taxi, het is ver van ons hotel!

Maracanã stadion Rio de Janeiro
Whoo dat was Rio alweer! Wat een gave stad is dit hé? Het mooiste vind ik het prachtige licht die je ziet wanneer de zon op of onder gaat! Het geeft een soort magisch gevoel. Wat vind jij het mooiste? Mocht je nou in real life naar Rio willen, heeft Djoser bijvoorbeeld een leuke rondreis door Brazilië. Het lijkt een beetje op de reis die wij maken maar dan net ietsjes anders!

Next up…

Onze volgende bestemming is iets minder stedelijk en iets meer strand en zee! We gaan namelijk leren surfen! Stay tuned en tot maandag ❤

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


BRONNEN: WikitravelLonelyplanetDjoser
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s