Ontdek hier Salvador de Bahia, Brazilië

Gekleurde huisjes, overal muziek, een rijke cultuur,  een schilpaddenstrand, dansende bevolking en heel veel eten! Welkom in de kleurrijke en gastvrije stad, Salvador de Bahia. Ontdek hier alles over deze prachtige stad en reis mee!

Wij reizen digitaal de wereld over, gratis en voor niks. Check hier hoe het werkt!

 

Salvador de Bahia

Een stad met meer cultuur dan in Salvador, ga je niet vinden! Salvador de Bahia was vroeger namelijk een stad waar vele Afrikaanse slaven naar toe werden gebracht. Nu wonen er daardoor vele Afro-Brazilianen. Je zult hierdoor zien dat er veel Afrikaanse gewoontes zijn i.c.m. de Braziliaanse gewoontes. En die twee gewoontes bij elkaar, betekend één en al gezelligheid en gastvrijheid! Waarom? Dat ga je zo ontdekken!

Verder is de verdeeldheid tussen arm en rijk in deze stad heel goed te zien. Richting de bergtoppen, zitten de fevela’s, of terwijl de arme sloppenwijken. Daarentegen is in het centrum juist weer rijkdom te zien. Door dit grote verschil is het wel opletten in de avond. We vermijden rustige straatjes en blijven in de drukke straten. Die drukke straten zijn erg gezellig, met veel muziek en veel (dansende) mensen.

Salvador Brazilië

⇒ Dit gaan we doen

 1. De prachtige Sao Fransisco Church bezoeken
 2. De historie van de Afro-Brazilianen ontdekken in het Afro Brazilian museum
 3. Capoeira & Candomble bekijken en dansen
 4. Naar het schilpaddenstrand & caipirinhas maken

⇒ Én dit wordt onze verblijfplaats!

Dichtbij het centrum, in de gezelligste wijk, als we de reviews mogen geloven, ligt het A Meson Pousada hotel. We boeken het voor zo’n 20 euro per kamer per nacht, inclusief ontbijt!

Hotel Meson Salvador Brazilië


1. Sao Fransisco Church

Deze prachtige kerk is in 1600 gebouwd omdat de Nederlanders de oude kerk verwoest hadden. Ja, de Nederlanders hebben vroeger ook nog even gebuurt in Brazilië… Gelukkig is er een nieuwe kerk gebouwd, met adembenemende details! Kijk zelf maar!

⇒ De reis erheen: lopend, het is haast naast ons hotel!

Sao Francisco Kerk Salvador Brazilië
Sao Francisco Kerk Salvador Brazilië

2. Afro Brazilian museum

Dit museum laat je de harde waarheid zien van de vroegere slavernij. Eerder in een artikel had ik al kort uitgelegd dat Brazilië één van de grootste slavernijlanden was van de hele wereld. In dit museum komen we achter deze crue wereld van vroeger.

Daarnaast heeft de Braziliaanse overheid dit museum gemaakt, niet alleen om de slavernij onder de aandacht te brengen maar ook om de cultuur van de Afro-Brazilianen te tonen. Er is bijvoorbeeld prachtige kunst te vinden en historische verhalen waarin je alles ontdekt over deze cultuur.

⇒ De reis erheen: lopend, het is dichtbij ons hotel!

 

Afro Brazilian museum Salvador
Een van de crue slavernij activiteiten in Brazilië
Afro Brazilian Museum Salvador
Prachtige Afrikaanse houtwerken

 

3. Capoeira & Candomble

It’s time for something fun! Brazilianen houden van dansen en Afrikanen houden van dansen. Die combinatie is die gezelligheid waar ik het net over had. Er zijn twee hele bijzondere dansen in Salvador die wij nu gaan bezoeken!

 1. Candomblé
  Dit is een bepaald geloof wat een mix is tussen katholieke en Afrikaanse religies. Het geloof staat met name in het teken van veel vrolijkheid. Denk bijvoorbeeld aan dansen en veel bloemen. In deze religie gelooft men dat de mens bezeten is door geesten en offers moeten brengen aan geesten. Deze offers worden gedaan door middel van bloemen, dans en zang. De gypsy cultuur komt hier ook bij kijken, want de gypsys worden ingehuurd en zouden weer kunnen communiceren met de geesten.In vele plekken in Salvador is deze religie te vinden, terwijl dit vroeger uiterst verboden was. Wij boeken een toer bij een lokaal reisbureau, want online zijn deze niet zo aan te raden. Zelf gaan we hier niet dansen, dat is namelijk respectloos omdat het dansen een teken is van een offer. Wij ontdekken alleen deze bijzondere cultuur!

  ⇒ De reis erheen: dit ligt aan de geboekte tour!

  Candomblé ritueel Salvador de Bahia

   

 2. Capoeira
  Dit is een danssport waarin geen winnaar of verliezer is! Men zegt dat deze dans ontstaan is door de slavernij. De slaven konden zich zo makkelijker verweren tegen hun vreselijke “eigenaren”. Nu is het een traditionele Braziliaanse dans wat voor de fun wordt uitgevoerd. De acrobatische bewegingen zijn het meest bekend aan deze dans! Op straat komen wij deze dansers overal tegen en wij doen natuurlijk lekker mee! Ben jij een beetje lenig?

 

4. Naar het schilpaddenstrand & caipirinhas maken

Last but definitly not least, het schilpaddenstrand! Via Riksjatravel reizen we af naar een plaatsje in de buurt van Salvador met een schildpaddenstrand. Het ligt dichtbij een gezellig strand (Praia do Forte) waar we onze eigen caipirinhas kunnen maken. Meestal is dit gemaakt met limoen, maar hier kun je het mixen met wat jij het lekkerst vind. Denk bijvoorbeeld aan passievrucht!

Het schildpaddenstrand is een gebied die wordt beschermd door de overheid en een stichting. Dit doen ze om de zeeschildpadden te redden van uitsterven! Wij gaan er natuurlijk een dagje kijken! Daarnaast gaan we bij de toegestane stranden ook lekker zwemmen. We zullen waarschijnlijk nog wel wat zwemmende zeeschildpadden tegenkomen in de zee!

Zeeschildpad Praia do Forte Brazilië

Next up…

Na een kleurrijke en culturele reis door Salvador de Bahia, reizen we verder naar de grote stad, Rio de Janeiro. Are you excited?! Tot donderdag ❤

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


 

BRONNEN: WikitravelLonelyplanetWorldnomadsIntocapoeira
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s