Let’s go to the jungle! Ontdek de Amazone van Brazilië

Welcome to the jungle! Vanuit Manaus, Brazilië, trekken we door richting de Amazone. Wil je een indianenstam ontmoeten? Of met roze dolfijnen zwemmen? Ontdek het hier!

De Amazone

In Manaus, het doorreispunt voor de Amazone, zijn vele jungle tours te boeken. We laten ons adviseren door Amazon Brazil Jungle Tours en boeken daar een tour. Waarom? Omdat zij mega goede reviews hebben en veiligheid bieden. We willen natuurlijk wel heelhuids de Amazone uitkomen. Onze bootreis door de Amazone zal ongeveer 4 dagen duren. Je hoeft geen eten of iets mee te nemen, dat wordt allemaal verzorgd! Een muggennet en muggenspray (DEET50) is daarentegen wel noodzakelijk.

Wat gaan we doen tijdens onze boottocht in de Amazone?

  1. Met roze dolfijnen zwemmen
  2. Een indianenstam bezoeken
  3. Dieren spotten
  4. Kanoën met zonsopgang

Stap aan boord lieve reizigers!

Zonsondergang cruise


 

1. Met roze dolfijnen zwemmen

Roze dolfijnen zijn dolfijnen die vrijwel nergens ter wereld leven, uiterst zeldzaam of course! Hoe ouder de dolfijnen worden, hoe rozer ze zijn. Via deze foto kun je goed zien hoe roze ze kunnen zijn. Onze schipper brengt ons bij een groep waardoor we de mogelijkheid hebben om met deze prachtige dieren te zwemmen! Hopen dat we een oudje zien! Jump in!

Amazone roze dolfijn Brazilië

 

2. Een Indianenstam bezoeken

Indianen hebben het in hun hele bestaan niet makkelijk. Vroeger roeide de Portugese bevolking honderdduizenden indianen uit. Na een periode van wantrouw in de mensheid, werden de indianen weer trots op hun afkomst en is de populatie weer gaan groeien. Nu worden de stammen weer bedreigd doordat de Braziliaanse overheid stukken van de Amazone wil openzetten voor mijnbouwbedrijven, waardoor de indianen worden verdreven.

Gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten voor de indianen. Daarnaast hebben de indianen ook baat bij het toerisme omdat de toeristen sieraden en souvenirs van hen kopen! Vele stammen willen liever geen contact met de buitenwereld maar een paar daarvan wel, en één van deze stammen gaan wij met heel veel respect bezoeken!

Met de boot varen we door naar een indianen stam, die ons al op staan te wachten. Wat een prachtige tekeningen hebben ze hé? Ja, waar je wel even doorheen moet kijken is dat ze schaars gekleed zijn. Verder gaat communiceren met de indianen helaas niet omdat ze hun eigen taal spreken maar met handen en voeten moeten we er wel uitkomen! Het schijnt dat er nog ruim 200 indianentalen bestaan. Gaaf hé! De indianenstam neemt ons mee naar hun huisjes en laten zien hoe zij leven. Uiteraard zullen ze ook hun verkoopwaren tonen, waar wij natuurlijk wat van gaan kopen!

Indianen Brazilië

3. Dieren spotten

Tijdens onze boottocht, kun je natuurlijk niet stil gaan zitten en een beetje gaan slapen want wij gaan op dierenjacht! Niet letterlijk op jacht maar dieren spotten natuurlijk. Onze schipper gaat er alles aan doen dat wij de meest bijzondere dieren gaan zien die diep in de wouden van de Amazone leven. Deze dieren willen we in ieder geval tegenkomen!

Ara’s

Het schijnt dat de ara’s letterlijk om je oren vliegen. Je zult je verbazen over de felle kleuren die deze prachtige dieren hebben! Opslag verliefd worden dus.

Papegaaien

Jaguars

De welbekende jaguars! Ze leven in verschillende delen van de wereld en houden ervan om nooit echt in beeld te komen. In de Amazone daarentegen, is de kans best groot dat we er eentje zien. Hier zie je er bijvoorbeeld eentje chillen in de bosjes. Ze hebben ook vaak vaste drinkplekjes waardoor onze schipper ons gaat helpen dit prachtige dier te spotten.

Jaguar Amazone Brazilië

Krokodillen

De kans is ook best wel groot dat we een krokodil kunnen zien. Ze hebben echt mega schutkleur waardoor je soms echt niet goed kan zien dat er een krokodil zit. Met name als ze in het water zitten. Zwemmen in de Amazone is dus alleen met toestemming van onze gids!

Caiman krokodil Amazone Brazilië

4. Kanoën met zonsopgang

Wat is er nou mooier dan een prachtig gebied verkennen, in een kano, met zonsopgang. Om 5.45 is het tijd om de kano’s in te stappen en te genieten van de prachtige natuur. We volgen onze gids, die hier gelukkig “de weg” een beetje goed kent. Als we goed stil zijn kun je alle vogels, apen en andere dieren horen. Wat is het hier prachtig hé? Na een uurtje in de kano gezeten te hebben, is het tijd voor een overheerlijk ontbijt en gaan we weer terug richting Manaus.

Zonsopgang Amazone

Up next…

Op naar het volgende avontuur! Zondag gaan we richting Salvador! De stad van de gekleurde huisjes, tropische stranden en hét surfparadijs. I can’t wait. Tot zondag! ❤


 

BRONNEN: WikitravelLonelyplanetZuid-Amerika
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s