Onze reisroute door Brazilië

Traveltime it is! Vandaag gaan jullie erachter komen, waar wij de komende maand onze rondreis door Brazilië maken! We pakken meteen ons digitale vliegtuig om de eerste bestemming te gaan ontdekken. Let’s find out ❤

Wij reizen digitaal de wereld over, gratis en voor niks. Check hier hoe het werkt!

Onze reisroute door Brazilië

Vorige keer heb ik jullie meer verteld over de regio’s van Brazilië. Met dezelfde regio verdeling heb ik onze reisroute samengesteld en de leukste plekken uitgezocht!

Dit gaat ‘m worden!

Reisroute Brazilië

We reizen eerst rond in de Amazone, gaan vervolgens richting Salvador om te leren surfen, vervolgen onze weg om in de wereldstad Rio te voetballen, reizen door naar het dorpje “Paraty” wat twee keer per dag onderwater staat, pakken de trein door naar de grote stad Sao Paulo, reizen verder naar de wereldberoemde watervallen en eindigen snorkelend in het kraakheldere water van de regio Bonita.


 

Let's go!


First trip: Manaus

Welkom op onze eerste bestemming in Brazilië! We staan op dit moment op een prachtig plein in de miljoenenstad Manaus. Dit is de hoofdstad van de provincie “Amazones”, wat vrij vreemd voelt omdat je de Amazone niet bewust meemaakt in deze stad, terwijl de jungle er letterlijk omheen ligt.

In deze stad was vroeger veel slavenhandel. Met name Indianen werden verkocht en verhandeld naar andere landen. Na de slavenhandel is Manaus mega rijk geworden door de rubberhandel wat uiteindelijk instortte en armoede veroorzaakte. Deze niet zo gezellige achtergrondinfo is toch goed om te weten, zodat we wat extra kennis hebben.

We zullen niet heel lang in deze stad blijven omdat we vanuit hier doortrekken naar de Amazone. Maar we pakken in ieder geval de vier hoogtepunten mee!

Centrum Manaus Amazone Brazilië


⇒ Dit gaan we doen

  1. Een boottochtje maken naar “The meeting of waters”
  2. Het strand verkennen & cultuur snuiven
  3. Eten proeven in de Mercado Adolpho Lisboa
  4. Een voorstelling bekijken in het Teatro Amazonas

⇒ Én dit wordt onze verblijfplaats!

Op onze eerste bestemming, verblijven we in een gezellig hostel, in het centrum!
Voor zo’n 25 euro heb je al een kamer voor twee personen! Er is hier ontzettend vriendelijk personeel die je graag helpen met tours boeken.

Local hostel Manaus
Local Hostel Manaus

 


1. Boottocht naar “The meeting of waters”

Lonely Planet is deze bestemming ook al niet ontgaan. Dichtbij Manaus liggen twee rivieren die zich opsplitsen. Maar waarom is dat dan zo boeiend? Het bijzondere eraan is dat de splitsing letterlijk te zien is, met het blote oog. Gaaf hé! Wij varen er met een gids doorheen om dit fenomeen niet te missen!

⇒ De reis erheen: tour via het hostel

Meeting of waters Manaus

2. Het strand verkennen & cultuur snuiven

Ja! Manaus heeft een strand! Wel een strand aan een meer, maar hé, telt ook mee. Overdag genieten we van het strand en toch ook het stedelijke gevoel, kijken hoe de lokale bevolking hier chillt, eten wat bananenchips, drinken een Caipirinha en wachten tot het avond wordt. In de avond is het hier namelijk helemaal happening. Vele bars in Manaus bieden live entertainment aan in de avond en dan vooral in de weekenden. En dat kan er zo uitzien, fantastisch toch?!

⇒ De reis erheen: de bus naar het strand & een taxi terug

Manaus live entertainment

3. Mercado Adolpho Lisboa bezoeken

Hou jij van eten? Ik ook! Hier kom je letterlijk in een soort foodheaven terecht. Het is namelijk de grootste openluchtmarkt in Manaus. De lokale bevolking is zelf ook erg fan van deze markt. Je kunt hier vooral veel eten kopen. Het eten wat vooral uit deze regio komt is met name visgerechten en tropisch fruit. Een mooi moment om wat traditionele gerechten te proeven!

⇒ De reis erheen: lopend, het is ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het hostel!

Adolfo Lisboa Market Manaus

4. Een voorstelling bekijken in het Amazonetheater

Dit theater is wereldberoemd. Het is gebouwd tijdens de “rijke rubberindustrie”. Op dat moment was het één van de rijkste steden ter wereld. Nu draaien er nog steeds voorstellingen én meestal gratis. Welke er draaien is vaak ter plaatse alleen bekend, maar we laten ons graag verassen toch?!

⇒ De reis erheen: lopend, het zit dichtbij het hostel!

Amazone theater Manaus
Heerlijk zo even wegdromen over Brazilië op de zondagavond, vind je niet? Maak je maar alvast klaar voor aankomende donderdag, dan gaan we de Amazone verkennen!
Wildlife, here we come! ❤

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


 

BRONNEN: WikitravelLonelyplanetWorld66,
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s