De regio’s van Brazilië in vijf delen

Brazilië is het vijf na grootste land ter wereld en wij gaan het land in een maand tijd ontdekken! Je zou denken, dat is vrij krap toch?? Ja! Daarom split ik Brazilië door vijf delen en gaan we alle hoogtepunten van de regio’s af! Laten we is gaan kijken wat Brazilië ons te bieden heeft!

Wij reizen digitaal de wereld over, gratis en voor niks. Check hier hoe het werkt!

De regio’s van Brazilië

Brazilië kan worden verdeeld in 5 regio’s. Ze zijn allemaal compleet anders, hebben verschillende culturen, naturen, economieën en klimaten! Hier even een handig kaartje om je een overzicht te geven van deze regio’s.

Regio's Brazilië


Zijn alle regio’s in Brazilië veilig?

De overheid geeft voor het hele land aan, dat er veiligheidsrisico’s zijn. Brazilië is daarom wel veilig om in te reizen maar je moet goed opletten en geen domme dingen doen. Verder zijn er geen “niet reizen” of “alleen noodzakelijke reizen” zones. Als je weleens het reisadvies over de hele wereld hebt bekeken, is dat echt bijzonder (positief)! 

Hier kun je het reisadvies vinden van de overheid over Brazilië. En hier kun je de beste reistijd vinden.


Noord-Brazilië

In deze regio ligt de Amazone, het grootste regenwoud ter wereld! In dit gedeelte van Brazilië is het vooral genieten van de natuur. Vanuit de grootste Amazone stad, Manaus, kunnen tours geboekt worden om de regenwouden te verkennen. In de Amazone wonen nog indianen stammen, die vrijwel geen contact met de buitenwereld willen. Verder vind je in dit stukje Brazilië bijvoorbeeld ook roze dolfijnen, piranha’s of jaguars. Ondanks dat er gevaarlijke dieren leven, kun je met een gerust hart de jungle verkennen (met je geboekte tour) en je kunt zelfs in de jungle slapen, bij veilige lodges. Klinkt tof hé?

De Amazone

Noordoost-Brazilië

Dit stukje Brazilië staat bekend om haar fantastische stranden. Het is een erg populair gebied als winterzon bestemming. Je kunt in deze regio surfen, wegdromen in gekleurde stadjes, genieten van de pure stranden, caipirinha’s drinken en uitgaan! Populaire steden in deze regio zijn Salvador en Natal. In deze regio ligt ook een bijzonder nationaal park,  Lençóis Maranhenses National Park, waar woestijnachtige landschappen voorkomen.

Salvador Brazilië

Centraal- & West-Brazilië

In deze regio, ligt nog net de hoofdstad Brasilia! Ondanks dat de hoofdstad in dit gebied ligt, ligt de levensstandaard lager dan het gemiddelde in Brazilië. Dit heeft met name te maken door het droge gebied. De bewoners hier zijn een combinatie van de Indiaanse bevolking en trekkers vanuit het zuiden die op zoek waren naar goud. Naast het droge gebied zijn er hier ook juist hele natuurrijke plaatsjes te vinden. De plaats Bonita is daar een mooi voorbeeld van!

Goiás Brazilië - Centraal- & West-Brazilië

Zuidoost-Brazilië

Dit is de meest economische regio van Brazilië! In dit gebied vind je de grote wereldsteden, Rio de Janeiro en Sao Paulo. Naast deze prachtige steden, zijn er nog veel meer dingen te doen in de regio. Zo is er bijvoorbeeld een dorpje die je kunt bezoeken, Paraty, die twee keer per dag onderwater loopt. Het is een dorpje dichtbij allemaal prachtige tropische stranden. Dit mogen we natuurlijk niet overslaan!

Sao Paulo Brazilië

Zuid-Brazilië

In Brazilië valt er veel van de natuur te ontdekken, maar een waterval als in deze regio?Die ga je niet vinden! De weg naar deze waterval heeft een fantastische flora en fauna! Het ligt dichtbij het stadje Foz. Smokkelaars zijn hier helaas ook te vinden. De waterval grenst aan Paraguay en door de dichte bebossing kan er makkelijk gesmokkeld worden van het ene naar het andere land. Maar zolang jij je legale ding blijft doen en je nergens mee bemoeit, is er niks aan de hand!

Zuid-Brazilië - omgeving Foz

Mààr, hoe zit het met de culturen?!

Brazilië is één groot multi-culti land! Zoals ik eerder al had verteld, gaan we elke regio doorreizen. In elke regio gaan we activiteiten doen maar vertel ik jullie ook over hoe de cultuur daar is. Het is namelijk per regio soms compleet anders!

Zondag ga ik onze reisroute bekend maken en neem ik jullie mee naar de eerste digitale bestemming! Tot zondag  ❤

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Doen!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


 

BRONNEN: WikitravelTix27vakantiedagenLonelyplanet
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s