Wat heeft Brazilië voor ons in petto?

Olá amigos! Welkom in Brazilië! Voel je de warmte al? De eerst komende maand reizen wij (digitaal) met z’n alle dit prachtige land door. Maar voordat we dat doen, willen we natuurlijk wel weten wat Brazilië voor ons in petto heeft! Let’s find out!

10 leuke feitjes over Brazilië

 1. De Braziliaanse taal is géén Spaans maar Portugees!
 2. Brazilië ligt op een locatie met verschillende tijdzones. Zo kan het aan de ene kant van Brazilië twee uur later zijn dan aan de andere kant!
 3. Brazilië is een vroegere kolonie van Portugal geweest (1500-1822). Vandaar dus ook de Portugese taal!
 4. Vroeger leefden er Indiaanse stammen in Brazilië. Deze zijn helaas verdreven door de Portugese koloniestichters en leven nu verstopt in de Amazone, zonder contact met de buitenwereld.
 5. In Brazilië zijn vele sloppenwijken waar drugsbendes en criminelen de wijken beïnvloeden. Deze wijken worden de favela’s genoemd. Ze komen alleen voor in de grote steden waaronder Rio en Sao Paulo.

  Sloppenwijken Rio de Janeiro
  Sloppenwijk Rio de Janeiro
 6. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Het heeft bijna 200 miljoen inwoners!
 7. De hoofdstad van Brazilië is niet Rio, niet Sao Paulo maar het minderbekende, maar prachtige, Brasilia.
 8. Ondanks dat er veel armoede is in Brazilië, is de economische groei flink gestegen de afgelopen jaren. Economen denken zelfs dat het de op vier na grootste economie ter wereld zal worden.
 9. Brazilië heeft 31 miljoen Italo-Braziliaanse inwoners. Dit zijn Brazilianen met een Italiaanse afkomst. Terwijl er maar 600.000 Portugese Brazilianen wonen.
 10. Sao Paulo (de grootste stad van Brazilië) heeft de grootste Gay Pride ter wereld!Gay Pride Sao Paulo Brazilië

 

Snelcursus Portugees

De Portugese taal heeft aardig wat weg van de Spaanse taal maar zijn toch compleet anders! Je kunt het soort van vergelijken met de Nederlandse en Duitse taal. Hierbij een aantal woorden en zinnen die je altijd nodig hebt op reis!

Hallo – Olá
Hoe gaat het? – Como você está?
Het gaat goed – As coisas estão indo bem
Hoeveel kost het? – Quanto custa?
Deze graag – Este aqui por favor
De rekening – A conta
Bedankt – Obrigado
Waar is het? – Onde está?
Hoe kan ik daar heengaan? – Como posso ir lá
Alstublieft – Por favor
Tot ziens – Adeus

Portugees leren

 

De Braziliaanse religie

Zoals vele Zuid-Amerikaanse landen, is ook Brazilië katholiek. Brazilië heeft zo’n hoog percentage van de bevolking die aangeeft Rooms-Katholiek te zijn, dat ze het grootste katholieke land ter wereld zijn.  Je kunt dus wel zeggen dat het een belangrijk geloof is voor dit land.

Rooms-Katholiek in het kort

Als Rooms-Katholieke heb je één geloofsleer. Vele kerken in Nederland hebben bijvoorbeeld weer net een andere blik dan de kerk een dorpje verderop. Rooms-Katholieke kerken geven aan allen één centraal gezag te hebben. De Paus staat aan het hoofd van dit gezag. Dat houdt in dat elke persoon ter wereld, die Rooms-Katholiek is, dezelfde geloofsleer krijgt. Er zouden dus geen afwijkingen kunnen zijn.

Paus Franciscus

Welke gewoontes kun je verwachten?

In Brazilië is een vrijheid van geloofsovertuiging waardoor we dus vrij weinig te maken zullen hebben met gewoontes uit het katholieke geloof. Het enige waar we goed op met letten is dat katholieken zich voorbereiden voor feestdagen. Een voorbeeld van een voorbereiding is 40 dagen vasten voor Pasen (nu dus!). Feestdagen zijn erg belangrijk in Brazilië en daar gaan wij natuurlijk rekening mee houden!

Up next..

Dit was het eerste wat we van Brazilië hebben ontdekt!! Donderdag gaan we nog veel meer ontdekken en starten bijna onze reisweken door Brazilië. Hope you liked it & tot donderdag! ❤

Liefs,

Iris


Meereizen met ons? Gezellig!! Reis mee door je aan te melden via de homepage, like ons op Facebook of volg ons op Instagram ❤


 

BRONNEN: Katholiek.nlTimeanddateBrazilië.coKatholiekgeloof
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

 

Een gedachte over “Wat heeft Brazilië voor ons in petto?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s