Waarom fietsen in Chiang Mai met Baja Bikes een must is!

Chiang Mai is een stad om verliefd op te worden. In een eerder artikel had ik jullie verteld waarom je Chiang Mai moet bezoeken en hoe leuk het is om er te fietsen met Baja Bikes. Een maandje terug hebben wij het zelf getest en om eerlijk te zijn, de fietstocht met BajaBikes was één van onze hoogtepunten in Chiang Mai! Niet alleen omdat het een fantastische Nederlandse organisatie is, maar ook omdat het ‘de eckte pro’s’ zijn. Waarom? Let’s check it out!

Fietsen met Baja Bikes

In Chiang Mai kun je vele fietstours regelen, maar er is er geen één zoals Baja Bikes! Ze zijn uniek door hun enorme kennis. Het is namelijk een wereldwijde fietstour organisatie, die tours verzorgt in ruim 100 steden. Oja, en de organisatie is ook nog eens Nederlands, geen gammele fietsen dus! Baja Bikes laat je in 5 uurtjes alles van Chiang Mai zien in een normaal tempo. Je hoeft dus geen ervaren fietser te zijn!

Hieronder geef ik jullie drie hele goede redenen om deze fietstour te doen als je in Chiang Mai bent.

Baja Bikes

#1 Cultuur snuiven

Número uno is duidelijk cultuur snuiven. Chiang Mai staat bekend om haar pure cultuur, die je in niet veel Thaise steden meer terug kan vinden. Baja Bikes zorgt ervoor dat jij alles te weten komt over de cultuur en het lokale leven in Chiang Mai. Je Engelstalige lokale gids brengt je naar plekken waar je zelf nooit zou komen. Je rijdt over dromerige weggetjes, langs gigantische water lelies, bezoekt de lokale werkende bevolking en nog veel meer! Baja Bikes fietst langs de buitenwijken en door natuurgebieden waardoor je alles van Chiang Mai ziet en de stad snel als thuis voelt.

Fietstour Baja Bikes
Bamboe met sticky rice

#2 Food!

Tijdens je fietstocht kom je niks te kort aan eten of drinken. Voordat je vertrekt met de fiets, krijg je van de vriendelijke Nederlandse bike owner een grote waterfles mee. Tijdens de fietstocht kun je sticky rijst uit bamboe eten. Rond de lunchtijd krijg je nog een overheerlijke noodlesoep bij een lokaal restaurantje (vega mogelijk). En als laatste word je nog verwend met sticky rijst met mango, een overheerlijk Thais gerecht. Wat er ook op het menu staat, Baja Bikes zorgt er in ieder geval voor dat jij lekker kunt eten!

Sticky rijst met mango
Waterfles Baja Bikes

#3 De activiteiten

De fietstour bestaat niet alleen uit fietsen, want je krijgt natuurlijk ook even de tijd om bij mooie plekken rond te lopen. De stops die Baja Bikes voor je heeft uitgekozen, zijn alle uniek. Bij elke stop zie je eigenlijk geen toeristen (op je kleine fietsgroepje na)! Zo kun je een stop verwachten bij een bijzondere kliniek waar de gids, vrij zielige, maar mooie verhalen over verteld. Vervolgens bezoek je met de groep een rustige tempel waarin zowel het boeddhisme als hindoeïsme terug te zien is. Je krijgt ook de kans om hondjes te voeren, die bij de tempel wonen.

En zo worden er ook stops gemaakt bij een basisschool in Chiang Mai, waar je kunt zien hoe de kinderen les krijgen én met jou communiceren in het Engels. Naast deze activiteiten zijn er nog zoveel meer bijzondere dingen te ontdekken binnen die 5 uurtjes. Houd er wel rekening mee dat de activiteiten die ik beschrijf soms kunnen verschillen! Dit komt omdat Baja Bikes je alleen naar de mooiste plekjes brengt en die wijzigen soms per seizoen!

Boeddhistische en hindoeïstische tempelReisgids Baja Bikes - honden voeren
Basisschool Chiang Mai

Mijn tip; Geniet van het fietsen in Chiang Mai en vooral van de verhalen die de lokale gids vertelt, zo ervaar je de ultieme Chiang Mai beleving! ❤


Ps. vergeet De Wereldpadvinders niet te volgen op Facebook & Instagram, voor de leukste reisverhalen en updates! Er komt namelijk een leuke verassing aan!

 

2 gedachten over “Waarom fietsen in Chiang Mai met Baja Bikes een must is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s