Nieuwjaar vieren in Thailand, Pattaya

Het is de laatste dag van het jaar 2017!! Ik wens jullie eerst alvast een gelukkig nieuwjaar toe, ik hoop dat jullie heel gelukkig mogen zijn en dat we nog vele reisjes met elkaar mogen maken <3. Voordat jullie aan de champi gaan, ga ik jullie even meenemen naar Pattaya, één van de partysteden in Thailand waar je eigenlijk gewoon het allerbeste oud en nieuw kan vieren!

Ook gratis mee op wereldreis? Check even de about page en reis met ons mee!

Waarom Pattaya?

Waarom gaan we uitgerekend naar Pattaya? Dat komt eigenlijk deels door onze reisroute en omdat je in Thailand maar 7 plaatsen hebt waar Oud & Nieuw groots gevierd wordt. Met groots kan je denken aan fantastisch vuurwerk en heel veel gezelligheid. Dit is wat we gaan doen op Pattaya:

  1. Lekker eten & champi drinken
  2. Oud en nieuw vieren op het strand & vuurwerk bekijken
  3. Een wensballon oplaten

Pattaya strand

#1 Lekker eten & champi drinken

Hoe chill is het om eerst even lekker uiteten te gaan om een beetje in de party stemming te komen. Ga lekker met je familie, geliefde, vrienden uiteten in één van de heerlijke restaurants in Pattaya. Wil je een beetje fancy eten? Kies dan voor Royal Grill Room & Wine Cellar. Heb je meer zin in een gezellig en voordelig etentje, kies dan voor Pattaya Beer garden, gelegen aan het strand! Oh en vergeet de champi niet!

Champagne

#2 Oud en nieuw vieren op het strand

Iets wat we in Nederland misschien niet zo snel gaan doen, oud en nieuw vieren op het strand. Ja, de nieuwjaarsduik maar in Thailand hoef je er niet in en uit te rennen en bang te zijn om onderkoeld te raken! Nee hier in Pattaya kun je lekker chillen in je zomerkleding tot in de late uurtjes. Op het strand zijn vele bars waar je je avond goed kunt besteden. Omdat er maar 7 plaatsen zijn waar grootst oud en nieuw wordt gevierd, is het er dus wel erg druk. Houd hier wel rekening mee!

Als je bent voorzien van een lekker drankje en het is bijna 00.00 uur kan het aftellen beginnen! Het eindresultaat ziet er zo uit:

Pattaya vuurwerk nieuwjaar

#3 Een wensballon oplaten

Een must om in Thailand te doen is een wensballon oplaten tijdens oud en nieuw! Dit kan natuurlijk wel alleen als de wind een beetje oké is, anders wordt het te gevaarlijk.
Wensballonnen zijn met oud en nieuw overal te koop op het strand.

Volgens de boeddhisten drijf je met een wensballon al je zorgen en problemen weg. Terwijl dat vroeger wensballonnen werden gebruikt als communicatiemiddel in de oorlog om bijvoorbeeld strijders te waarschuwen. Hoe dan ook ziet het er prachtig uit en is het fantastisch om mee te maken tijdens grote evenementen.

Wensballon Pattaya
Ik hoop dat jullie een beetje warm zijn geworden van de warme temperaturen in Pattaya! Vanaf 3 januari ga ik samen met mijn vriend de reis door Thailand en Vietnam maken die wij de afgelopen weken digitaal hebben gemaakt. Volg onze journey via Facebook & Instagram

Iris &amp; Jamie
Volg onze journey via Facebook & Instagram

De komende maand gaan we het vooral over het Thaise en Vietnamese eten hebben! Elke donderdag deel ik de lekkerste restaurants of recepten met jullie. Nogmaals wens ik jullie een gelukkig nieuwjaar en een hele fijne avond! ❤

 


Heb je nog reacties of leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!

BRONNEN: LONELYPLANETTHAILANDWEB , WIKIVOYAGE
AFBEELDINGEN VIA PIXABAY & UNSPLASH

 

4 gedachten over “Nieuwjaar vieren in Thailand, Pattaya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s