Reizen naar Halong Bay of Ninh Binh, Noord-Vietnam?

Noord-Vietnam heeft zoals we eerder al ontdekt hadden heel veel moois te bieden. Nu liggen er twee fantastische bezienswaardigheden in hetzelfde gebied maar dan wel net even de andere kant op. Het gaat om het UNESCO Halong Bay en het typisch Vietnamese Ninh Binh. Beide plekken zijn omringt door prachtige rots- en bergachtige landschappen. Maar wat zijn de verschillen en welke plaats gaan we kiezen?

Gratis op wereldreis? Check even de about page en reis met ons mee!

Halong Bay

Halong Bay is een UNESCO plaats, niet voor niets als je het mij vraagt. Halong Bay is namelijk een baai met honderden prachtige rotsen en eilandjes. De legende zegt dat er vroeger, toen er een dreiging was uit het diepe noorden van Vietnam, een Chinese drakenfamilie uit de hemel kwam om de mensen te beschermen. Doordat de draken met hun staarten heen en weer sloegen, braken alle rotsen en ontstonden er kleine eilandjes. En zo zou Halong Bay ontstaan zijn!

Halong Bay

Halong Bay is een echt statement geworden onder de toeristen. Wanneer je aan Londen denkt, denk je aan de Big Ben. Wanneer je aan Vietnam denkt, zou je dus eigenlijk direct aan Halong Bay moeten denken. De meest ideale manier om Halong Bay te bezichtigen is als volgt:

1. Op een boot
2. Hiken

1. Halong Bay ontdekken per boot

Alle eilanden en rotsen kun je moeilijk bekijken vanaf het vaste land. De beste manier om Halong Bay te verkennen is eigenlijk met een boot. Je vaart langs alle eilanden, langs alle prachtige rotsen en soms vaar je zelfs door grotten heen! Zo kun je eigenlijk niks missen. Er zijn veel aanbieders, met name de grote (cruise)schepen, die ook een overnachting bieden. Hierdoor kun je ultiem genieten! Weten hoe je het kunt boeken? Je wordt letterlijk overspoeld door alle aanbieders op locatie dus je hebt genoeg keuze! Dit komt met name doordat er héél veel schepen mogen varen in het gebied. Ben je nou niet zo’n fan van grote boten of cruises en wil je liever zelf een boot besturen? Dat kan! Je kunt er namelijk voor kiezen om privé bootje te huren. Houdt er wel rekening mee dat je hier wel wat meer geld voor neerlegt.

Hier kun je een prachtig drone filmpje bekijken:

 

2. Hiken

Je hebt weleens van die plaatsen of plekken waar je gewoon een foto van moet hebben. Halong Bay is er eentje van en dat met name een foto vanaf het bovenaanzicht. Om deze prachtige foto te krijgen, moeten we dus wel even naar boven. Trek je goeie schoenen aan en go! Dit word je eindresultaat:

Halong Bay Vietnam

Voordelen Halong Bay

 • De locatie is fantastisch
 • Het is volledig ingesteld op de wensen van een toerist
 • Unesco bezienswaardigheid
 • Uniek verhaal

Nadelen Halong Bay

 • Het ligt niet dichtbij Hanoi waar we vandaan komen (3.5 uur met de auto/bus)
 • Het kan er té toeristisch zijn
 • Het is er vrij duur
 • Voor één dag is het eigenlijk te kort

Ninh Binh

In de provincie Ninh Binh liggen twee plaatsjes dichtbij elkaar, Hoa Lu en Tam Cac. Beide plaatsen zijn erg bijzonder en stralen de Vietnamese landschappen en cultuur uit. Deze provincie ligt niet aan zee maar juist bij de rivieren. Het vreemde is wel dat hier hetzelfde landschap te zien is als in Halong Bay. Men noemt het dan ook Halong Bay op het vaste land. Verder staat de provincie Ninh Binh erg bekend om boeren met geitjes. Op de steile hellingen van het berglandschap, kom je dan ook veel geiten tegen.

Ninh Binh
Bovenaanzicht Ninh Binh

De meest ideale manier om Ninh Binh te bezichtigen is via verschillende manieren. Zelf vind ik deze tour erg leuk voor ons. Hier ontdekken we Ninh Binh:
1. Met de fiets
2. In een roeibootje

Per fiets

In deze omgeving liggen naast de prachtige rotsachtige bergen, ook rijstvelden. De combinatie die de rotsachtige bergen maken met de rijstvelden is fantastisch. Wij doen dit uiteraard wel met een gids! De fiets tour die wij gaan doen duurt ongeveer zo’n 2 uur.
Het bijzondere aan deze regio is dat je dus steeds verschillende landschappen tegenkomt!

Rijstvelden Tam Coc

Per roeiboot

Tijdens onze tour gaan we Ninh Binh ook ontdekken per roeiboot. Wij hoeven niet zelf te varen want we krijgen een privé kapitein! Je kunt een beetje aan Venetië denken maar dan veel goedkoper! We varen langs de rotsen, bergen en rijstvelden en varen af en toe nog wat grotten in.

Tam Coc


Voordelen Ninh Binh

 • De landschappen zijn prachtig en variërend
 • Het is nog niet zo toeristisch als Halong Bay
 • Het ligt dichtbij Hanoi waardoor we makkelijk een dag tour kunnen doen (1 uur en 45 minuten met de auto/bus).
 • Het is er goedkoop

Nadelen Ninh Binh

 • Het is er niet heel toeristisch, waardoor er in de stadjes zelf niet veel te doen is
 • Er zijn niet veel overnachtingsmogelijkheden

Welke van de twee gaat het worden?

Fantastisch hé Noord-Vietnam? Nu ben ik heel erg benieuwd!
Als jullie moesten kiezen uit Halong Bay of Ninh Binh, welke zou jij dan kiezen?


Ps. vergeet De Wereldpadvinders niet te volgen op Facebook & Instagram! In januari ga ik samen met mijn vriend echt naar Vietnam en gaan we deze hele reis zelf maken!

Bronnen: LonelyplanetVietnamonlineWikivoyageFriendstravelvietnam
Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s