De vijf beste highlights van Hanoi

YES! We zijn in de hoofdstad gearriveerd van Vietnam, Hanoi! Dit is de stad waar je een half uur moet wachten om de straat over te steken, letterlijk! Wij Wereldpadvinders hebben aardig wat ballen, dus wij kunnen dit handelen. Ontdek de vijf beste highlights van Hanoi hier!

Wereldreis?!? Waar ben ik beland? Check even de about page en reis gratis met ons mee!

Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam met een mega historie. In mijn eerdere blog heb ik jullie uitgelegd hoe Vietnam als land is! Dit ging met name over de Fransen en de Chinezen die Vietnam bezet hielden en een grote invloed hadden op de Vietnamese cultuur. Hanoi is dan ook een voorbeeldstad waarin je veel van deze bezettingen terugziet. De gebouwen die je soms tegenkomt doen je denken aan Frankrijk of juist China. Wij gaan zoals gewoonlijk langs de beste highlights van Hanoi! Het meeste doen we lopend, want alle highlights liggen in de oude stadswijk (ook wel old quarter), dichtbij ons hotel!

Paleis Hanoi
Franse architectuur Hanoi

Dit gaan we doen in Hanoi:

  • Schildpadden spotten bij het Ho Hoan Kiem meer
  • De gevangenis in bij Hanoi Hilton
  • De mozaïken muur ontdekken
  • Het traditionele water poppen theater bezoeken
  • Treinen spotten in Hanoi

 

#1 Schilpadden spotten bij het Ho Hoan Kiem meer

We staan nu bij het Ho Huan Kiem meer, één van de rustigere plaatsen grenzend aan het oude stadscentrum van Hanoi (waar ons hotel ook zit, daarover zo meer). Het is hier puur genieten door de prachtige natuur en de opvallende architectuur.

thue-huc-bridge-2123648_1920

Wij gaan hier een schildpad kopen. Dan denk je ten eerste, wat moet ik met een schildpad? En ten tweede, arm beestje!! Dat hoef je niet te denken! Je koopt de schildpad namelijk niet om hem te houden. In Hanoi is het normaal om de mini schildpad te kopen en in het meer te zetten. Als je dit doet, schijnt dit geluk te brengen. Of dit echt waar is, is de vraag! Het gebeurt namelijk weleens dat jouw schildpad die je twee minuten geleden in het water hebt gezet, er weer uit het water wordt gevist en wordt verkocht aan een andere toerist. Of het nou scam is of niet, het is wel een mooie ervaring en het schildpadje heeft er niet veel last van!

Verder kun je dichtbij het schildpadje ook een markt vinden waar je echt exotische dieren kunt kopen. Dit gaan we niet doen en hier gaan we ook niet heen omdat wij Wereldpadvinders absoluut niet zulk soort toerisme stimuleren. In plaats daarvan gaan wij heerlijk door het park wandelen, tempels bezoeken en van de architectuur genieten!

De reis erheen: lopen, het is niet ver van ons hotel!

Schildpad Hanoi

#2 De gevangenis in bij Hanoi Hilton

Middenin het oude stadscentrum van Hanoi, ligt de Hoa Lo gevangenis. De gevangenis heeft vele bijnamen gekregen door de slechte reputatie ervan. Voorheen werden hier politieke gevangen vastgehouden door de Fransen. In de Vietnam oorlog werd deze gevangenis weer gebruikt om Amerikanen achter slot en grendel te zetten. In de gevangenis ontdekken we hoe slecht de leefomstandigheden er waren. De gevangenis werd dan ook geassocieerd met de hell. De Amerikanen noemde de gevangenis Hanoi Hilton als sarcasme, vandaar ook de naam! Tip; wees respectvol, de oorlog is een erg gevoelig onderwerp in Vietnam.

De reis erheen: lopend!

Hanoi Hilton


#3 De mozaïeken muur ontdekken

Een mozaïeken muur in Hanoi, oké cool maar niet zo bijzonder toch?
Wrong! De muur die je hieronder ziet, is nog maar een klein deel van wat het in het geheel is. In totaal kun je 6,5 kilometer aan mozaïeken muur bewonderen. Het is een waar kunstwerk! Trek je goeie schoenen aan want wij gaan die 6,5 kilometer lopen.

De reis erheen: lopen, het is weer niet ver van ons hotel!

Mozaïken muur Hanoi

#4 Het traditionele waterpoppentheater

Ja, het zijn water poppen! Zo op het eerste gezicht lijkt het een beetje creepy, maar wij doen er natuurlijk alles aan om de Vietnamese cultuur te ontdekken. Het water poppen theater is een theater waar poppen dansend in het water te zien zijn, bestuurt door mensen die tot hun knieën in het water verborgen zitten.

Het verhaal wordt vertelt in het Vietnamees maar door de bewegingen en de muziek, kunnen wij outsiders dit ook volgen. Je wordt meegenomen in een historisch en bijzonder verhaal over Vietnam op een spectaculaire manier! De show duurt net geen uurtje en is erg populair onder de Vietnamese bevolking en de toeristen.

De reis erheen: lopen, het is in het park!

Water poppen show Hanoi

#5 Treinstraat Hanoi

Als Nederlanders zitten we altijd lekker te zeiken op de NS. De trein rijdt niet op tijd, er zijn storingen en ga zo maar door. Welcome to Hanoi! De stad waar een trein midden door een woonwijk heenrijdt. We kunnen alles zeggen over de NS, maar veilig zijn we wel!

Het is misschien niet zo heel veilig, maar alle bewoners weten precies wanneer er een trein aankomt. Zie je de plaatsen waar de scooters staan op de foto hieronder? Daar kan jij dus ook gewoon prima staan. Daarnaast rijden de treinen natuurlijk geen 100 k/m per uurCheck hier een bizarre video ervan! Wij gaan er natuurlijk even kijken en letten goed op wat de bewoners doen en kijken zelf goed om ons heen! Spannend hé?

De reis erheen: lekker lopend! Ook dit zit in het oude centrum (dichtbij Tong Duy Tan) 

Hanoi trein markt

Overnachting Hanoi

Zoals eerder aangegeven slapen we heerlijk in een hotel midden in “The Old Quarter”.
We overnachten in Helios Legend Hotel en slapen voor iets meer dan een tientje per persoon per nacht, inclusief ontbijt in het prachtige 3 sterren hotel, waar we genieten van de Vietnamese gastvrijheid. Je kunt het boeken via deze link, maak even een account aan en je krijgt discount!

Helios legend hotel

Wat een fantastische stad hé? Het mooie aan Vietnam vind ik dat de cultuur zo puur is!
Donderdag gaan we naar het UNESCO Halong Bay. Geloof me, dit is de moeite waard!
Wat vind jij het mooiste aan Vietnam tot nu toe? 🙂

 

Ps. vergeet De Wereldpadvinders niet te volgen op Facebook & Instagram! In januari ga ik samen met mijn vriend echt naar Vietnam en gaan we deze hele reis zelf maken!


Heb je nog reacties of leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!

Bronnen: LonelyplanetVietnamonlineWikivoyage
Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash

4 gedachten over “De vijf beste highlights van Hanoi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s