Zes keer doen in betoverend Chiang Mai

YES! Het is tijd om naar Chiang Mai te gaan. Vorige week zijn we in Bangkok geweest en is onze reisroute bekend gemaakt voor de komende weken. Zou het zo mooi zijn zoals iedereen zegt? Is het er zo betoverend dat je er in plaats van een paar dagen, een heel jaar wil verblijven? We gaan het vandaag ontdekken!

Wereldreis?!? Waar ben ik beland? Check even de about page en reis met ons mee!

Chiang Mai

Met de nachttrein vanuit Bangkok arriveren we in Chiang Mai. Chiang Mai is een stad met een verhaal en een prachtige natuur. De stad heeft 150.000 inwoners en krijgt ongeveer zo’n 14 miljoen toeristen per jaar te verdragen. Het grappige is dat net 1/3 daarvan buitenlands zijn. De Thaise bevolking viert hier dus grotendeels lekker vakantie in eigen land met bestemming Chiang Mai!

Rijstvelden Chiang Mai

Chiang Mai is omringt door een verdedigingsmuur/stadsmuur en grachten. De Thaise bevolking heeft dit zo gebouwd voor het buurland Birma/Myanmar. Vroeger hebben Thailand en het buurland niet zo’n goede relatie gehad. Doordat er altijd dreigingen waren dat de Birmezen Chiang Mai zouden binnen vallen, hebben zij deze verdedigingsmuren gemaakt van 6.5 km met grachten. Binnen deze muren ligt de stadskern van Chiang Mai en zijn prachtige tempels te vinden. Door de stadsmuren geeft Chiang Mai een soort magisch gevoel mee. Daarnaast staat Chiang Mai bekend om de paraplu’s die zij maken. Niet zo’n lelijke als die wij in Nederland hebben natuurlijk maar een prachtige handgemaakte!

Paraplu's Thailand

#1. Chiang Mai Baja Bikes fiets tour

Ja, daar komt ons Nederlandse instict weer! We gaan fietsen!
Laten we eerlijk zijn, een fiets is gewoon chill. In een korte tijd zie je alles wat een stad te bieden heeft. Wij gaan daarom ook een begeleide tour doen met de Nederlandse organisatie Bajabikes. Een lokale gids gaat ons begeleiden en laat ons binnen 4 à 5 uur de prachtige stad zien zodat we helemaal klaar gestoomd zijn om Chiang Mai zelf te gaan verkennen. De fantastische tour laat je kennis maken met groene landweggetjes, Wiang Kum Kam (zo meer), tempels, een basisschool, een overheerlijke lunch en nog veel meer!
De reis erheen: Lopend

Bajabikes fietstour2.jpg

In februari zal ik jullie een uitgebreid reisverslag geven over deze fantastische fiets tour omdat wij deze ook echt gaan doen! Blijf alvast op de hoogte via onze Facebook.

 

#2. Ruïnes Wiang Kum Kam

We staan hier voor een gebied wat vroeger een stad was en nu prachtige ruïnes zijn met een bijzonder verhaal. Vroeger was dit ook echt een stad waar de bevolking leefde. Nu zijn er vele ruïnes en is het gebied onbewoonbaar. Men zegt dat de mens vroeger de stad heeft verlaten doordat er een overstroming was. Anderen zeggen dat het komt door de buren, Myanmar a.k.a. Birma, die Wiang Kum Kam geplunderd hebben. Een mysterie waar we niet achter gaan komen, maar wat is het er prachtig!
De reis erheen: Lopend

Wiang Kum Kam

#3. Elephant Nature Park

Jij dierenliefhebber zal waarschijnlijk wel van olifanten houden. Het nadeel is dat er in het buitenland zoveel zieligs gebeurd met de olifanten, dat je niet zeker weet of je goed zit. Nou wij wel! Wij gaan namelijk naar een nationaal park toe, waar het welzijn van dit prachtige dier voorop staat. Het is chill want de organisatie laat ons ’s ochtends netjes ophalen bij ons hotel per bus en brengt ons ook weer netjes terug aan het einde van de dag.

Daarom wordt dit onze planning voor een hele dag:
Stap 1. Olifanten wassen
Stap 2. Lopen met de olifanten
Stap 3. Olifanten voeren
Stap 4. Olifanten bewonderen & fotograferen

Het Elephant Nature Park is erg bekend in heel Thailand omdat ze zo goed zorgen voor de olifanten. Toeristen worden steeds meer tegengehouden door bijvoorbeeld … om te stoppen met toeristisch dierenleed. Het Elephant Nature Park is voor de Wereldpadvinders met de volle 100% geslaagd en helpt naast olifanten ook vele andere dieren zoals katten en honden. Ze noemen zichzelf dan ook een rescue center!
De reis erheen: vervoer wordt geregeld voor ons

Olifant Chiang Mai

#4. Nachtmarkt Chiang Mai

Tijd om te shoppen! We gaan souvenirs inslaan als een malle want Chiang Mai heeft een mega avond/nachtmarkt waar je allerlei bijzondere dingen kunt kopen. De marktlieden gaan aan het einde van de middag alle kraampjes opbouwen en bouwen die in de nacht weer af. Er zijn talloze handgemaakte producten te koop op deze bijzondere markt. Daarnaast hangt er overal prachtige verlichting, wat de sfeer heel knus maakt. Verder kun je er naast handgemaakte producten ook allerlei imitatie spullen halen van bekende merken. Kopen op eigen risico!
De reis erheen: lopend, zit letterlijk 5 minuten lopen vanaf ons hotel

Ronddwalen in Chiang Mai

#5. De stad verkennen

Wat de meeste reizigers als belangrijkste tip meegeven voor het reizen in Chiang Mai, is om gewoon de stad te gaan verkennen en dan met name binnen de stadsmuren. De stadsmuren zijn in totaal 6.5 km. De stad is dus niet mega groot om lopend te verkennen. Raak je verdwaald? Volg dan gewoon de stadsmuren! Chiang Mai is het mooiste om gewoon te verkennen! Je komt veelal kleine tempeltjes tegen waar je overal rustig op je gemakje binnen kunt kijken. Chill en relax vooral in Chiang Mai, het is een hele rustgevende stad, ondanks het toerisme.
De reis erheen: vervoer wordt geregeld voor ons

Chiang Mai tempel

#6. Extra – Loi Krathong Festival

Plan jij je trip naar Thailand en ga je toevallig in de 12e “maan-maand” van het jaar? Mis dan nooit het Loi Krathong festival. Koop een Khom Loi (papieren ballonnen met een kaars) en laat het vrij tijdens het festival. Het is iets om nooit te vergeten!
De reis erheen: lopend

Loi Krathong - Lataarnfestival

Hotel in Chiang Mai – Tapae Place Hotel

Omdat Chiang Mai zo mooi is om lopend te verkennen, slapen we ook lekker centraal tegen een mooi prijsje via hotels.com. Per persoon is het 12,50 per nacht, inclusief ontbijt en free wifi!

Tapae Place Hotel Chiang Mai

Onze volgende wereldreisbestemming

Wat een prachtige stad is Chiang Mai! Ik snap volledig waarom dat elke toerist zolang blijft hangen in deze plaats. Vind jij het ook zo fantastisch? Blijf nog even plakken want zondag gaan we naar de volgende geweldige plek! We verlaten Thailand even (we komen nog terug hoor) en gaan door naar Vietnam! Are you excited already?Heb je nog reacties of leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! 
Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!

Bronnen: Chiang Mai a la carteThailandtotaalLonelyplanet,
Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash

2 gedachten over “Zes keer doen in betoverend Chiang Mai

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s