De bijzondere regio’s in India

India is een land waar je letterlijk alles kunt zien en dit is ook de reden wat India zo bijzonder maakt. Eerder in mijn vorige blogbericht vertelde ik jullie al dat ze India ook wel een subcontinent noemen omdat er gewoon alles te vinden is. We gaan nu wat dieper in op de grote verschillen in India, waar “iedereen het over heeft”. Dit moeten we natuurlijk wel even zelf gaan ontdekken (iets met wereldpadvinders instinct).
Oke let’s go! Zie hier onder twee handige kaartjes van India!
In de eerste kaart kun je zien hoe de kaart van India er uit ziet en in de tweede is India verdeeld in regio’s. Klein verschilletje vergeleken met Nederland!
Map indiakaart

Zes reden waarom India het bezoeken waard is

#1 Noordelijke bergen – Bergen om bij weg te dromen

Als je op het eerste kaartje kijkt kun je zien dat India tegen Nepal aanligt. Nepal staat bekend om haar hoge gebergtes. “Die hoge bergen”, zijn dan ook de hoogste ter wereld, namelijk de Himalaya a.k.a Mount Everest. Laat India daar nou toevallig ook tegenaan liggen! Als je in het tweede kaartje kijkt, gaan we even naar het paarse gedeelte toe waar we dit mega gebergte kunnen vinden. Noordelijk vinden wij als Nederlanders vaak koud klinken. Dit klopt ook zeker want het is hier ook behoorlijk koud. Niet zo gek ook want de Himalaya is bijna 9000 meter hoog. Het klimaat op de bergen zorgt er dan ook voor dat het altijd onder het vriespunt is. In de hoogste top kan het zelfs “de temperatuur des doods” zijn, namelijk -62 graden… Super heavy! Het grappige hieraan is wel dat het in het laagland tropisch warm kan zijn!Himalaya

#2 Indus-Gangesvlakte – Explosie van mensen en cultuur

Welkom in het meest dichtstbevolkte deel van de hele wereld! Dit stukje mogen we niet overslaan want volgens de kranten bestaat dit deel van de wereld niet meer in 2100 door de uitstoot van broeikasgassen… Waarom is het dan zo dichtbevolkt zou je denken? Omdat dit het meest vruchtbare deel van heel India is en ook nog eens vlak (net als Nederland). Er is hier veel vruchtbaarheid waardoor de landbouw een grote business is. Ook stromen er verschillende rivieren vanuit de Himalaya met de bekende rivier de Indus. Verder komt hier ook nog eens de moesson voor. Dit is een periode waarin het alleen maar regent. Elke dag, zo’n 5 uur achter elkaar met héél veel water. Je kan soms zelfs varen op de straten. Water voldoende zou je zeggen!
Als je naar het tweede kaartje toe gaat, zie je het groene gedeelte. Hier ligt dus de Indus Ganges-vlakte. In dit gedeelte liggen verschillende miljoenensteden. Wij vinden steden zoals Amsterdam al groot, die nog geeneens 1 miljoen inwoners heeft. De hoofdstad New-Delhi ligt ook in dit gedeelte van India met haar bijna 22 miljoen inwoners. En dat is nog maar één van de miljoenensteden in deze regio. Amsterdam is er dus niks bij..
Rivier India

#3 Thar woestijn – Gouden zandbergen & roze steden

Na sneeuw komt zonneschijn? Of was het nou regen? In de Thar woestijn zul je het in ieder geval minder koud hebben. Temperaturen kunnen oplopen tot aan 45 graden. Toch kan de temperatuur in de winter tegen het vriespunt liggen. Deze regio staat bekend om de prachtige goud gekleurde zandbergen waar kamelen rustig doorheen wandelen. Vele steden in dit gebied staan bekend om hun roze of gouden sprookjesachtige gloed. Het is een oase van rust in deze regio van India, wat toch wel erg bijzonder is voor het hectische India met hun miljoenen steden. Woestijn India

#4 Central Plateau – Tijgers, nijlpaarden en miljoenensteden

Tempels, nationale parken, drukke steden, alles is in dit gedeelte van India te vinden.
Hier ligt de tweede grootste stad van India, Mumbai of ook wel Bombay met haar meer dan 18 miljoen inwoners. Deze regio staat ook bekend om de mix van religies. Zo komt het jodendom hier voor, de islam, christenen maar ook boeddhisten.
Naast de drukke steden en de mix van culturen, zijn er ook veel nationale parken te vinden. In deze parken zijn bijzondere dieren te spotten. Hier leven bijvoorbeeld tijgers en nijlpaarden. Nationale parken zijn gebieden die beschermd worden door de staat. Het welzijn van de dier staat hier centraal. De dieren kunnen dus lekker hun eigen ding doen en toeristen moeten voor ze wijken. Deze nationale parken komen ook voor in de regenwouden van India. Fun fact, India bestaat voor ongeveer 14% uit regenwouden!
Nationaal park India

#5 Kusten & eilanden – Strand chillings met koeien

De kusten van India zijn opgedeeld in de westkust en oostkust. Hier kun je heerlijk genieten van je rust en lekker chillen aan de prachtige stranden. Deze prachtige stranden zijn niet ver te zoeken omdat India het land is die één van de langste kustlijnen ter wereld heeft. Stranden genoeg!
Ben je meer van de party’s? De kusten staan erg bekend om hun hippiefeesten op de prachtige stranden. In de jaren 80 was vooral de kust van Goa (westkust) een waar hippie paradijs! Je vindt er nu dan ook vele hippiemarkten en bijzondere rituelen.
Naast het feesten is deze regio ook erg bekend voor pasgetrouwde stelletjes. Honeymoonreizen worden flink aangeboden bij reisorganisaties zoals 333travel.
Ook in dit gebied kun je genieten van de rust en heb je niet de grote drukte van de miljoenensteden! Kijk er trouwens niet raar van op als je ook je buddy’s tegen komt op het strand! ❤

Koeien op het strand - India

Hoe zit het dan verder met het klimaat en de regenperiodes? 

Voor meer info over het klimaat in de regio’s in India kun je even kijken op vwkweb die dit uitgebreid voor jullie hebben uitgewerkt!

DUS! Nieuwsgierig naar de leukste steden en plaatsen die we kunnen vinden in deze prachtige regio’s van India? Hierbij alvast een sneakpreview. Ik zie jullie donderdag!

Bergen India


Heb je nog leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht!

 

Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash
Bronnen: Indiaweb & Lonelyplanet

 

11 gedachten over “De bijzondere regio’s in India

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s