Wat we moet weten voor onze reis in India

 

Namesté!

Welkom op de allereerste bestemming van jullie wereldreis, India! Ik hoop dat jullie comfi zitten voor jullie eerste avontuur.
Voordat we uitgebreid India gaan ontdekken, gaan we eerst is kijken naar de gewoontes en de cultuur. Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar we mee te maken krijgen in India. Boringgg.. Nee zeker niet! India is een compleet andere wereld dan wij Europeanen gewend zijn. Let’s start with some fun facts!

Wereldreis?!? Waar ben ik beland? Check even de about page en reis met ons mee!

indian-wedding-2352277_1920-e1506284897517.jpg

Tien feiten over India

 1.  Als je in Nederland woont, word je een Nederlander genoemd. Als je in India woont, ben je Indiaas. Klinkt vreemd hé? De meeste Nederlanders maken er Indiaans van. Maar dat is toch echt even een andere bevolkingsgroep.
 2. Het grootste deel van India is Hindoeïstisch, meer dan 80%! Het geloof is daarnaast samen met het boeddhisme in India ontstaan. 
 3. India staat als 2e op de ranglijst van meeste bewoners ter wereld! Er zijn circa 1 miljard inwoners.
 4. De federale taal die ze in India spreken is Hindi! (taalcursusje Hindi volgt zo). Verder heeft India nog bijna 900 talen en dialecten die ze in het land spreken.
 5. In sommige gebieden van India, regent het soms 3040 mm per jaar. In Nederland is dat net 1000 mm per jaar. We hebben dus eigenlijk niks te klagen.
  guru-771783_1920
 6. Koeien zijn heilig in India, zoals je misschien weleens hebt gehoord. Ze lopen dan ook overal. Niet zo gek ook want in India leven de meeste koeien ter wereld. Ze worden alleen gebruikt voor de melk! Het vlees mag absoluut niet gegeten worden.
 7. Vind je pittig eten lekker? Wees voorzichtig. In India weten ze niet precies wat “lekker pittig” is, in hoeverre wij stamppoteters iets van pittig afweten. India is echt spicy level 100.
 8.  In India betalen ze met de Indiase roepie. Een euro is 76,40 Indiase roepie. Voor al 46 roepies koop je een heel brood!
 9. Kijk niet raar op als je een bewoner urine van een koe op ziet vangen en het vervolgens opdrinkt. Er wordt geloofd dat dit kan dienen als medicijn.
 10. Vele mensen noemen India een subcontinent. Dit komt omdat ongeveer 1/7 van de totale wereldbevolking er woont. Daarnaast heeft India de hoogste bergen, zijn er woestijnen, prachtige stranden en jungles.

Credits naar Indiaweb voor deze coole feiten

Taalcursusje Hindi

india-919183_1920-e1506457123760.jpg

Wij wereldpadvinders willen natuurlijk wel alles weten als we een land bezoeken. Daarom heb ik, met credits naar Goethe-verlag, simpele zinnen voor jullie samengesteld zodat jullie een beetje uit de voeten kunnen wanneer een local je aanspreekt! Ik laat het schrijven achterwegen want dat ziet er namelijk zo uit: नमस्ते (hallo).

Kennismaking in het Hindi

Hallo – Namasté/Namaskaar!
Hoe gaat het? – Aap kaise hain?
Het gaat goed – Main theek hoon
En met u? – Aur tumhaare saath
Kunt u mij helpen? – kya aap meree madad kar sakate / sakatee hain?
Spreekt u Engels? – Kya aap angrejee bolate hain
Ja – Haan
Nee – Nahin
Kunt u langzamer praten? – Kya aap adhik dheere baat karenge?
Dank u wel – Dhanyavaad
Tot ziens – Namaskaar!

silhouette-1082129_1920-e1507383781424.jpg

Handig om te verstaan

In welk hotel verblijft u? – Aap kaun se hotal mein thahare / thaharee hain?
Wat wilt u drinken? – Aap kya peena chaahenge / chaahengee?
Willen jullie een taxi? – Kya tumhen taiksee chaahie?
Het spijt me – Mujhe kshama karen
Je bent niet goed – Tum achchhe nahin ho
Je bent aardig – Tum achchhe ho
Tot gauw! – Phir milenge!

Meer leren of weten hoe je het uitspreekt? Check even de link die ik jullie net gaf!

Hindoeïsme

hindu-2628776_1920

Een vrij bekend maar toch onbekend geloof. Vele weten er niet zoveel vanaf! Het is natuurlijk belangrijk dat we hier wat vanaf weten omdat het gewoon super interessant is en het geloof groter is dan wij maar kunnen denken.

Wat is het hindoeïsme?

Het hindoeïsme is ontstaan in India en is het oudste geloof van de wereld. Het is de derde religie van de wereld naast de islam en het christendom. Eigenlijk mogen we geen religie zeggen van de hindoes. Weet je waarom niet? Zij vinden namelijk dat het geen geloof of religie is. Ze hebben het ook nooit een naam gegeven. Dit hebben de Britten voor hen gedaan in het jaar 1800 omdat zij er niks meer van snapte en zich er weer even mee moesten bemoeien (no offense). De hindoes willen niet dat het een geloof genoemd wordt omdat iedereen mag geloven zoals hij of zij zou willen. Je hoeft niet verplicht naar de tempel elke dag of week. Meditaties mogen ook thuis. Desnoods mediteer je één keer in de 5 jaar, zolang jij als mens je er goed bij voelt en je respect toont naar alle zielen in de wereld. Met zielen bedoelen de hindoes de mens, dier en natuur. Iedereen mag dus gewoon lekker zelf weten wat ze doen en hoe ze hindoe zijn, daarom zijn er dan ook honderden verschillende manieren om aanhanger te zijn van het hindoeïsme.

bali-1870811_1920

De stip

Als je aan hindoeïsme denkt, denk je aan de rode stip op het gezicht van een vrouw. Ziet er cool uit natuurlijk maar waar is het eigenlijk voor? De rode stip staat voor vrouwelijkheid, liefde en positiviteit. Het wordt in het midden van het gezicht geplaatst omdat dit het punt is waar alle energie uit je lichaam wordt beheerd. De stip wordt de Bindiya genoemd.

igor-ovsyannykov-310204 (1).jpg

De goden

Waarschijnlijk hebben jullie weleens vaker beelden voorbij zien komen van allerlei verschillende goden van het hindoeïsme. Het is best verwarrend wie welke god is en wie er nou de god is. Hindoes hebben één god en dat is de ziel die in elk mens, dier en natuur zit. Dat is de god die voor hen bestaat. Die god heeft elk een apart deel in zich. Bijvoorbeeld de liefde of de wijsheid. Deze deelgoden worden avatars genoemd. Dit betekend letterlijk een deel van god. Elke hindoe mag zelf kiezen welke avatar hem of haar het meest aantrekt en mediteert dan ook naar deze god toe.

pablo-heimplatz-250363-e1507390801448.jpg

Karma

Last but not least, Karma! Dit is een vrij bekende term die wij Nederlanders ook kennen. Iemand die iets goed doet, krijgt iets goed terug, iemand die iets slechts doet, krijgt iets slechts terug. Hindoes baseren dit op de reïncarnatie waar zij in geloven. Hoe beter jij leeft en hoe beter jij je gedraagt tegenover alle zielen in de wereld, hoe beter leven jij krijgt in je volgende leven… Word je een olifant of wordt het een eendagsvlieg? You descide!
Hindoe

Genoeg info over de cultuur! Zondag gaan we alles over de regio’s van India ontdekken! Op de hoogte blijven? Meld je aan op de homepage of volg de Wereldpadvinders even op Facebook en stay tuned!


Heb je nog leuke aanvullingen? Laat het weten via het reactieveld! Vind je het bericht leuk? Ik heb het dan ook met veel liefde voor jullie geschreven! Klik op de ster of share dit bericht! 

Afbeeldingen via Pixabay & Unsplash

 

11 gedachten over “Wat we moet weten voor onze reis in India

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s